Categories: Special

Suspendată pe viață din tenisul mondial. Ce a făcut jucătoarea de tenis

A fost suspendată pe viață din tenisul mondial. Nu mai are dreptul să joace sau să asiste la competițiile de tenis autorizate de forurile competente. Și va plăti și o amendă de 150.000 de dolari. Decizia a fost luată de Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU).

Jucătoarea din Bulgaria, Alexandrina Naydenova, în vârstă de 28 de ani, a fost suspendată pe viață din orice competiție autorizată de tenis, sub acuzația de trucare a mai multor meciuri de tenis.

Unitatea pentu Integritatea Tenisului a finalizat o anchetă care a demonstrat că bulgăroaica a încălcat de 13 ori normele din Programul Anticorupție din Tenis, 12 dintre abateri având legătură cu trucarea de meciuri.

„Alexandrina Naydenova a participat la trucarea mai multor meciuri de tenis în perioada 2015 – 2019. Sancţiunea este interdicţia de a mai participa la orice eveniment sportiv desfăşurat sub egida organismelor din tenis, la care se adaugă o amendă în valoare de 150.000 de dolari”, s-a arătat într-un comunicat al TIU.

Jucătoarea nu a disputat niciun meci oficial în 2020, după ce în luna decembrie 2019 a primit o suspendare provizorie, pentru o abatere disciplinară. În schimb, în perioada 2015-2019, în care încălcat în mod repetat regulile anti-corupţie din tenis, Alexandrina Naydenova a evoluat la numeroase competiţii, întâlnind și şase jucătoare de tenis din România.

În anul 2016, Irina Bara a învins-o pe Naydenova în optimile turneului ITF de la Lenzerheide. În acelaşi sezon, la turneul WTA de la Florianopolis, bulgăroaica a pierdut în manşa inaugurală contra Anei Bogdan, iar în prima rundă a turneului ITF de la Pune a fost eliminatp de Jaqueline Cristian.

În anul 2017, la competiţia ITF de la Croissy-Beaubourg, Naydenova a trecut în calificări de Ioana Pietroiu. Anul următor, Gabriela Talaba a învins-o în finala turneului ITF de la Marbella, iar anul trecut, la turneul ITF de la Monacor 2019, în sferturi, Ioana Lorendana Roşca a trecut de Naydenova în două seturi.

Jucătoarea de tenis Alexandrina Naydenova va rămâne în cariera sa cu cele mai bune locuri opcupate în topul WTA, 218 la simplu și 95 la dublu.

Bulgăroaica nu este singurul jucător de tenis a cărui carieră este oprită de o decizie TIU de suspendare pe viață. La începutul acestui an, jucătorul brazilian de tenis Joao Olavo Soares de Souza (31 de ani), care în urmă cu cinci ani ocupa locul 69 în circuitul ATP, a fost suspendat pe viață, tot din cauza implicării în meciuri trucate.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago