Categories: Știri

Secretul succesului gimnastilor români! Cantonamentul în premieră

Primul stagiu comun din istoria loturilor naționale de gimnastică de juniori a avut lov la complexul de la Cheile Grădiștei.

Sportivii au început în forța noul an. Cantonamentul de la munte presupune minim șase ore de pregătire zilnică. Toată acțiunea se desfășoară în padurea din zona complexului sau în sălile de antrenement.

”Este o perioadă de acumulare, în special pentru dezvoltarea musculară, ne va fi benefică, o repetăm în fiecare an, așa începem mereu pregătirea, cu o etapă la munte, apoi mergem în sala de gimnastică” – Gina Gogean, antrenor lot național feminin de junioare gimnastică artistică.

Baneficiile pregătirii la munte

”Pregătirea de munte este foarte bună pentru a acumula energia și tonusul pentru tot anul. Dacă ai un tonus muscular bun, poți face multe mai multe elemente și repetări în condiții optime” – Lucian Sandu, antrenor -coordonator lot național feminin de junioare gimnastică artistică.

”Este foarte greu, implică multă muncă fizică, iar sportivilor nu le place în general. Contează foarte mult această perioadă, dacă nu avem pregătire fizică, nu putem realiza nici un element, iar dacă nu avem dificultate, nu putem spera la medalii. Sportivii mei se pregătesc 6-7 ore pe zi, stăm 3-4 ore afară, apoi intrăm în sală, iar seara avem relaxare și refacere cu piscină și saună. Vremea este excepțională pentru pregătire, condițiile sunt foarte bune și ne bucurăm de această perioadă., Acest complex ne-a oferit multe facilități de pregătire” – Cristina Spînu, antrenor coordonator lot național de gimnastică aerobică.

” Este un lucru benefic pentru că am început în forță anul, ne va ajuta acest cantonament la munte, pregătirea fizică este foarte importantă. Este greu pentru sportivi, am combinat și joacă și munca, am avut și recuperare. Facem două antrenamente pe zi, copiii au energie, sunt puternici, avem potențial de muncă” – Adrian Meleanca, antrenor lot național masculin de juniori gimnastică artistică.

La Europenele de la Mersin, din finalul anului trecut, România a câștigat nouă medalii la junioare. ”Tricolorele” au cucerit titlul continental pe echipe. La individual compus, am avut o dublă românească: Ana Maria Bărbosu, aur și Mara Ceplinschi, argint. Ana Maria Bărbosu a luat toate cele 4 medalii de aur, iar palmaresul a fost completat de Mara Ceplinschi, cu argint la sol și de Andreea Preda, cu bronz la bârnă. În concursul băieților, Gabriel Burtănete a câștigat aurul la sărituri.

Gimnastele selectate în programul ”Țară, țară vrem campioane” beneficiază de sprijin suplimentar din partea Fundației Casa Campionilor – Mariana Bitang și Octavian Bellu, prin parteneriatul cu OMV Petrom.

Comitetul Olimpic Sportiv Român susține financiar pregătirea Centrelor Naționale Olimpice Pentru Juniori de la Deva si Constanța ( gimnastică artistică fete ) și Reșița ( artistică băieți ) – contribuind la asigurarea celor mai bune condiții de pregătire și motivare a sportivilor pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Distribuie:
Adrian Horeboiu

21 de ani, student la Facultatea de Medicină Veterinară, redactor

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago