Categories: Știri

Revenire în forță din partea Larisei Iordache! Cum se simte frumoasa gimnastă

Larisa Iordache a revenit în prima competiție după mai bine de 3 ani, la Campionatele Naționale, iar în decembrie va merge la europenele din Turcia.

După trei ani și o lună de la accidentarea gravă suferită la piciorul stâng, la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Montreal, gimnasta a concurat din nou!

Mă simt bine, mult mai liniștită. Am avut foarte multe emoții la primul aparat, însă am spart gheața. Mă bucur că am putut să concurez aici, sper din suflet ca de acum să am mult mai multă forță de a face antrenamente consecutive și să fiu sănătoasă” a spus Larisa Iordache, medaliată cu aur la 5 ediții ale Campionatelor Europene.

În perioada în care s-a recuperat după accidentare, Larisa era hotărâtă să se lase de sportul care i-a adus atâtea satisfacții, dar pandemia și amânarea Jocurilor Olimpice au făcut-o să renunțe la idee.

 „A fost destul de dificil când m-am întors, pentru că am întâlnit tot felul de sentimente, gânduri, oameni noi și oarecum mi se dădeau lucrurile peste cap de fiecare dată când luam o hotărâre” a mai spus gimnasta.

Sportiva recunoaște că a avut emoții mari când a urcat pe primul aparat într-un concurs oficial după o perioadă atât de lungă de pauză, dar acum este pregătită pentru orice. Ea are în buzunar biletul pentru Campionatele Europene din decembrie, iar pentru 2021 are un obiectiv bine stabilit, să se califice la Olimpiada de la Tokyo:

Nu știu dacă pot să zic că este foarte greu, însă trebuie să îmi pun eu oarecum totul în linie, să concurez exact cum îmi fac și la antrenamente integralele și în rest cred că vine de la sine”.

Cu trei săptămâni înainte de campionatele naționale, Larisa a trecut printr-un moment neplăcut: sportiva a fost depistată pozitiv în urma unui test COVID-19 și s-a izolat 14 zile.

 „La început am fost oarecum optimistă, am zis, „hai că trece, hai că nu știu ce”, când se dusese o săptămână deja intrasem în panică, „mai am doar o săptămână până la Campionatele Naționale și trebuie să trag de mine”.

Când m-am reîntors în sală am fost destul de panicată, darușor, ușor, cu ajutorul antrenorilor care tot timpul au fost alături de mine și sunt alături de mine și vreau să le mulțumesc, ,,am reușit să ma pun pe picioare” a anunțat medaliata cu aur la 5 ediții ale Campionatelor Europene.

Pe profilul personal de Facebook, Larisa a transmis un mesaj emoționant:

”Oricâte performanțe ai avea, e greu să definești etapele care te aduc pe podium. Zile la rând petrecute în sala de antrenament sau dimineți în aer liber când poți să îți stimulezi corpul în cele mai dinamice moduri.Toate sunt parte din performanțele unui sportiv. Sunt mândră să spun că în fiecare dimineață mă trezesc cu zâmbetul pe buze când știu că pasiunea mea poate fi exprimată în felul acesta și că pot să-mi investesc timpul în ceea ce îmi aduce cea mai mare motivație”, a postat Larisa.

Larisa Iordache este pregătită de cuplul de antrenori Cristian și Lăcrămioara Moldovan, doi dintre cei mai apreciați tineri antrenori.

Distribuie:
Adrian Horeboiu

21 de ani, student la Facultatea de Medicină Veterinară, redactor

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago