Categories: Sp. individuale

Reușită incredibilă pentru tenisul românesc! Două titluri, într-un singur turneu

Reușită încredibilă pentru tenisul românesc. Jucătoarea noastră a obținut două titluri într-un singur turneu.

Andreea Roșca, în vârstă de 21 de ani, a câștigat ambele titluri puse în joc la turneul de tenis ITF de la Heraklion, Creta. Andreea a învins atât în finala de simplu, cât și în cea de dublu.

La simplu, Andreea Roșca, locul 515 WTA, a învins-o pe italianca Martina Colmegna, în două seturi, 6-0, 6-1.

Cele două s-au întâlnit și în finala de dublu, unde perechea Andreea Roșca / Ioana Roșca a învins perechea italiană Martina Colmegna / Melania Delai, tot în două seturi, identice ca scor, 6-4, 6-4.

Andreea Roşca şi-a trecut în palmares al doilea său titlu ITF la simplu în 2020, după primul obţinut la turneul de tenis de la Antalya. Ea are şi trei titluri la dublu în acest an, toate la Heraklion, două alături de Ioana Loredana Roşca şi unul alături de Oana Gavrilă.

Primele lovituri cu racheta, la doar trei ani

Tânăra jucătoare de tenis are o poveste impresionantă, demnă de un film de succes. O malformaţie congenitală i-a pus în pericol o dezvoltare normală și chiar posibilitatea de a merge. Cu laba piciorului dreaptă, nu la 90 de grade, fetița a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la nici doi ani.

Pentru a susține dezvoltarea piciorului abia operat, medicii le-au recomandat părinților Andreei să o înscrie la o activitate sportivă potrivită vârstei. Așa că, Andreea a început să facă înot. Dar nu a stat prea mult timp în bazin.

La doar trei ani, Andreea a făcut primii pași pe terenul de tenis. În ciuda vârstei extrem de fragede, Andreea a dovedit o intuiție bună în urmărirea mingei și mânuirea rachetei.

Tenisul a rămas sportul de suflet pentru Andreea, iar la 12 ani, ea a devenit campioană europeană de tenis, la copii și juniori.

Primul titlu ITF și o pierdere cruntă

Andreea s-a confruntat cu numeroase greutăți de-a lungul carierei.

“În 2016 am avut o ruptură de tendon și m-am operat. Medicii mi-au spus că ar trebui să uit de tenis. Dar am reușit să mă recuperez, după ce făceam și câte 5 ore de recuperare pe zi. După patru luni am început să merg, după șase luni să joc din nou. Dar anul acela a fost pierdut. La un moment dat m-am și lăsat de tenis. Apoi am avut câteva probleme de familie, a fost o perioadă grea, mai ales că a venit după ce mi-am rupt tendonul. Dar apoi mi-am concentrat toată atenția asupra tenisului”, a povestit Andreea într-un interviu acordat pentru Treizecizero.

La sfârșitul anului 2017, Andreea a primit o lovitură greu de dus de oricine. În plin turneu ITF Cairo, primul pe care avea să-l câștige în cariera de senioare, Andreea Roșca a aflat că mama ei s-a stins din viață, răpusă de cancer osos.

”Probabil de aceea m-am maturizat, am trecut prin momente dificile care m-au întărit și m-au ambiționat să merg mai departe”, a spus Andreea despre greutățile din viața sa.

În total, jucătoarea noastră are 9 titluri la simplu și 11 la dublu, obținute în ultimii cinci ani de carieră.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago