14 filme despre tenis de văzut până la reluarea turneelor de Grand Șlem

14 filme despre tenis de văzut până la reluarea turneelor de Grand Șlem

Competițiile sportive sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus și nu se știe când vor fi reluate. Pentru iubitorii de tenis, care așteaptă cu nerăbdarea reluarea marilor turnee, iată o listă de filme care să le amintească de frumusețea acestui sport. Nu este neapărat un top, pentru că  diferiți critici au păreri diferite despre valoarea fiecărui film în parte, dar filmele din această listă sunt incluse în mai toate topurile filmelor despre tenis. Iată lista celor 14 filme de tenis de văzut până la reluarea turneelor de Grand Șlem.

 1. Battle of the Sexes (2017)

La începutul revoluţiei sexuale şi al mişcării feministe, meciul de tenis dintre campioana Billie Jean King şi fostul campion Bobby Riggs a fost supranumit “Bătălia sexelor” şi a devenit cel mai urmărit program sportiv din istoria televiziunii, atingând 90 de milioane de telespectatori. În timp ce rivalitatea dintre cei doi atingea cote maxime, în afara terenului de tenis fiecare ducea propria luptă. King milita nu doar pentru egalitate, dar apropiindu-se tot mai mult de prietena ei, Marilyn Barnett, trebuia şi sa se împace cu propria sexualitate. Riggs, pe de altă parte, era bântuit de dependenţa de jocuri de noroc, care i-au periclitat căsnicia.

 

 1. Borg vs McEnroe (2017)

Povestea reală a duelului legendar dintre cei doi monștri sacri ai tenisului mondial din cadrul turneului de la Wimbledon din 1980, când cei doi au schimbat istoria tenisului și s-au transformat în legende ale acestui sport, în ciuda tuturor obstacolelor și a prețului plătit.

 

 1. Match Point (2005)

Un tânăr instructor de tenis provenit dintr-un mediu modest, Chris Wilton, se angajează într-un club frecventat de înalta societate londoneză. Se împrietenește rapid cu Tom Hewett, cu care împarte pasiunea pentru operă. Wilton începe să frecventeze familia Hewitt și o seduce pe Chloe, sora lui Tom. Este pe cale să se căsătorească cu Chloe și să-și schimbe statutul social, dar face cunoștință cu fermecătoarea logodnică a prietenului său, Nola Rice, o americancă venită în Anglia pentru a-și încerca norocul ca actriță.

 

 1. Wimbledon (2004)

Englezul Peter Colt nu poate spune că a avut cariera de succes pe care și-a dorit-o în tenis. A fost odată clasat pe locul 11 în lume după care a alunecat în clasament până pe locul 119. Acum, în ajunul retragerii sale din tenisul profesionist, s-a decis să mai participe încă o dată la turneul de la Wimbledon. Fără să bănuiască turnura pe care o va lua această participare, odată ce o întâlnește pe jucătoarea amerciană Lizzie Bradburry, o stea în afirmare și una din fetele rele ale din tenisul internațional, aflată la prima participare la Wimbledon. O comedie romantică despre puterea pe care ți-o poate da susținerea potrivită.

 

 1. When Billie Beat Bobby (2001)

În 1973, o tânără pasionată de tenis, Billie Jean King, are curajul să-l înfrunte într-un meci devenit celebru pe cunoscutul campion Bobby Riggs.

 

 1. 7 Days in hell (2015)

Această comedie scandaloasă filmată în stil documentar prezintă viețile a doi jucători fictivi de tenis rivali (Andy Samberg și Kit Harington) care au parte de cea mai mare confruntare a lor de până acum: cel mai lung meci de tenis de la Wimbledon.

 

 1. 16 Love (2012)

Când cea mai bună jucătoare de tenis din țară se accidentează, ea ajunge să cunoască viața de adolescentă pe care nu a trăit-o până acum… și găsește iubirea de care nu credea că va avea parte.

 

 1. Nobody’s Perfect (1990)

Steve joacă tenis pentru școală și se îndrăgostește cu disperare de Shelly, de asemenea, jucătoare de tenis. Prietenul său sugerează transformarea lui într-o femeie, pentru a se apropia de ea. O comedie pentru toate vârstele.

 

 1. Venus and Serena (2012)

Film documentar care surprinde ascensiunea celor două mari sportive, munca din spatele succesului, dar și lupta de dincolo de terenul de tenis.

 

 1. The Break (1995)

Nick Irons, un fost talentat jucător de tenis, obligat să se retragă din cauza unui conflict pe teren, e plin de datorii. De aceea, acceptă oferta ciudată a unui tată. Acesta îi cere să-l antreneze atât de prost pe fiul său Joel, încât tânărul să nu se poată califica pentru turneul de tenis la care visează să participe. Nick încearcă să-și țină promisiunea, dar dovedește un adevărat talent pentru tenis. Datorită fostei sale iubite Jennifer, Nick înțelege că trebuie să redevină ceea ce a fost și că nu ar fi drept să-l descurajeze pe tânărul jucător. Împotriva protestelor tatălui, începe cu Joel lupta dură a pregătirii fizice și psihologice pentru dificila confruntare finală.

 

 1. 2nd Serve (2012)

După ce a fost concediat de la un club important de tenis din cauza comportamentului său nepotrivit, o fostă vedetă de tenis se angajează la un club public de tenis unde antrenează o echipă de sportivi mai aiuriți care îi va înfrunta fix pe foștii săi colegi.

 1. Break Point (2014)

Jimmy Price este un bărbat-copil nechibzuit aflat în ultima etapă a carierei sale de jucător de tenis la dublu. Când ultimul său partener îl părăsește, își dă seama că nu mai are nicio șansă la un circuit de profesioniști și decide să facă un ultim efort pentru a-și reînvia cariera convingându-l pe partenerul său din copilărie – fratele său înstrăinat Darren, acum profesor suplinitor apatic – să facă echipă cu el. Cu ajutorul unui puști de 11 ani, această pereche nepotrivită este nevoită să-și redescopere jocul și fraternitatea.

 

 1. Balls Out: Gary the Tennis Coach (2009)

Administrator entuziast al unui liceu, Gary Houseman se înhamă la mai mult decât poate duce. După ce antrenorul echipei de tenis a liceului moare – o echipă lipsită de orice rezultate și cu prestații adesea rușinoase – Gary începe, printre poante și gaguri specifice comediilor de gen, să-i pregătească pe băieți pentru campionat. Vor reușii tinerii tenismeni să facă performanță? Vor ieși mai maturi din această experiență sau se vor face în continuare de râs, în frunte, de data asta, cu Gary Houseman, spre amuzamentul audienței?

 1. Unstrung (2007)

Acest film prezintă, foarte detaliat, eforturile făcute de unii dintre campionii americani de tenis în perioada junioratului. Dramele sau momentele de fericire, greutățile, lipsa banilor, victoriile și înfrângerile și, în general, viața juniorilor din tenis care își caută, mereu pe drumuri, afirmarea în tenis. Filmul dă dovadă de pedanterie devenind un material informativ explicit pentru oamenii din jurul tenisului (părinți, copii, antrenori). Pe parcursul filmului întâlnim poveștile adevărate ale unor campioni de tenis, printre care Andre Agassi, Jim Courier, Andy Roddick, Pete Sampras, Nick Bollettieri sau Sam Querrey.

 

 

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!