Categories: Știri

Incredibil! A aflat că are COVID-19 chiar înainte de mingea de calificare la Australian Open

Situație incredibilă în calificările la turneul de tenis Australian Open! Un jucător american a aflat că are COVID-19 chiar înainte de mingea care i-ar fi asigurat în loc în finala calificărilor!

Americanul Denis Kudla ar fi trebuit să se numere printre ultimii concurenți la un loc la Australian Open. Jucătorul mai avea nevoie de o singură victorie pentru a participa la primul turneu de Grand Slam din acest an. S-a calificat în ultimul tur de calificări, dar a fost eliminat din competiție. Tenismenul a aflat că are COVID-19, chiar înainte de game-ul care i-a adus victoria!

Și adversarul a fost descalificat

Denis Kudla conducea cu 6-4, 5-3, în fața marocanului Elliot Benchetrit, când organizatorii au aflat că jucătorul american a fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19.

Practic, Kudla mai avea nevoie de un game și ar fi acces în ultimul tur de calificări la Australian Open, când organizatorii au primit vestea neașteptată.

Arbitrul de scaun nu a oprit partida la aflarea veștii și a lăsat să se încheie meciul, câștigat de american. Doar că, la câteva minute după final, a decis excluderea jucătorul american din turneu, potrivit protocolului.

Mai mult, organizatorii au decis că nici adversarul lui Kudla nu poate continua turneul și au decis și excluderea acestuia din competiție.

Marconaul Bencherit s-a declarat șocat de întreaga situație.

”Credeam că testele au menirea să ne protejeze, să aflăm înaintea meciului. Intrăm în contact cu arbitrul de scaun, cu cei de linie. Kudla a făcut două teste înainte să ajungă la Doha, deci e clar că s-a îmbolnăvit aici. Asta ar putea fi o problemă”, a declarat Elliot Benchetrit la finalul partidei.

Ca urmare a acestei situații, Dane Sweeny, tânărul jucător care l-a învins pe Marius Copil în primul tur al calificărilor, va sări peste turul doi preliminar și își va juca șansa pentru o participare la Australian Open.

Încă un jucător eliminat de la Australian Open din cauza COVID-19

Americanul Denis Kudla nu este singurul jucător care își ratează șansa de participare la primul turneu de Grand Slam din accest an, din cauza COVID-19.

Argentinianul Francisco Cerundolo a fost, de asemenea, eliminat din calificările la Australian Open din cauza unui test pozitiv la COVID-19.

Asemeni americanului Kudla, și Cerundolo era învingător în calificările de la Doha, pentru accederea la turneul australian, dar testul pozitiv îl va ține departe de primul mare turneu al noului sezon competițional.

”Din păcate, am fost testat pozitiv la COVID. Starea mea de sănătate este bună, dar nu voi putea continua acest turneu. Voi sta în izolare atât cât va fi nevoie și voi ieși mai puternic din această situație. S-a terminat Australian Open, dar viața continuă”, a declarat Cerundolo după aflarea veștii.

Potrivit protocolului, jucătorii depistați pozitiv sunt anunțați imediat de rezultatul testului, inclusiv pe parcursul unui meci, și ulterior carantinați, sub supraveghere medicală.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago