Categories: Sp. de echipa

FIBA a lansat proiectul FIBA U17 Skills Challenge 2020 pentru tinerii jucători de baschet

FIBA a lansat proiectul FIBA U17 Skills Challenge 2020 pentru tinerii jucători de baschet, anunță Federația Română de Baschet pe pagina oficială.

După ce Executivul forului internațional de baschet (FIBA) a confirmat faptul că nici întrecerile mondiale juvenile FIBA U17 Basketball World Cups 2020 nu se pot organiza în acest an din cauza pandemiei Covid-19, FIBA a propus un proiect nou pentru această categorie de vârstă, intitulat FIBA U17 Skills Challenge 2020.

”Am decis să oferim o oportunitate jucătorilor din această categorie de vârstă de a se aduna cu echipa lor națională pentru a se antrena și a concura fără a fi nevoie de călătorii internaționale. Mai multe federații naționale intenționează să organizeze în următoarele luni un cantonament de pregătire pentru această categorie de vârstă, ținând cont de restricțiile locale și în conformitate cu Ghidul FIBA de revenire la activitatea baschetbalistică. Prin urmare, am considerat că FIBA U17 Skills Challenge 2020 ar putea oferi o motivație și un stimulent suplimentar pentru acești jucători tineri, dar și posibilitatea de a-și consolida legăturile în echipa națională”, se arată într-o adresă oficială semnată de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, și trimisă către federațiile naționale din întreaga lume.

Conform deciziei Executivului FIBA, participantele la FIBA U17 Basketball World Cup 2020 și FIBA Women’s U17 Basketball World Cup 2020 sunt calificate direct la FIBA U17 Skills Challenge 2020, acestora urmând să li se alăture alte patru echipe naționale, câte una din fiecare regiune. Naționala feminină a Romaniei urma să participe la FIBA Women’s U17 Basketball World Cup 2020 de la Cluj-Napoca, astfel că este calificată direct pentru FIBA U17 Skills Challenge 2020.

FIBA U17 Skills Challenge 2020, atât pentru masculin, cât și pentru feminin, sunt programate să se desfășoare în cea de-a treia săptămână din luna august, începând cu 17 august 2020, cu participarea a câte 20 de echipe în fiecare întrecere, iar concursul mondial de abilități și aptitudini va fi transmis în direct pe canalul oficial de youtube al FIBA.

FIBA Europe, prin intermediul directorului executiv FIBA pentru regiunea europeană, Kamil Novak, a lansat invitația oficială de participare la FIBA U17 Skills Challenge 2020 – European Qualifiers către toate țările din Europa care nu erau calificate la FIBA U17 Basketball World Cups 2020. Înregistrarea acestor echipe naționale care urmează să participe în calificări pentru a obține un nou bilet european la faza finală FIBA U17 Skills Challenge 2020 se va face până la data de 30 iunie 2020.

Totodată, au fost comunicate și regulile pentru FIBA U17 Skills Challenge 2020, precizându-se că echipele participante vor fi compuse la fiecare joc/provocare din câte 5 jucători eligibili din echipa națională, aleși din cei 24 de jucatori înregistrați pe FIBA MAP, iar terenul trebuie să respecte configurația oficială impusă de FIBA (cu amplasarea jaloanelor și a aparatului pentru pasare). În plus, este descris circuitul pe care trebuie să-l parcurgă fiecare dintre cei cinci jucători din echipa participantă.

Totul se cronometrează, iar la fiecare poziție/procedeu/aruncare sportivii obțin sau nu puncte în cadrul respectivei provocări (cronometrul pornește în momentul în care primul sportiv pornește în dribling de la linia de start și se va opri atunci când mingea ajunge de la cel de-al cincilea sportiv în mainile primului, situat la linia de start, pe tușa din spate).

Pe durata evenimentelor se vor aplica regulile de joc FIBA, iar după încheierea calificărilor, forul internațional va definitiva formatul celor două competiții finale, efectuând împerecherea echipelor participante și stabilind orele de desfășurare ale fiecărui eveniment din cadrul FIBA U17 Skills Challenge 2020.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago