Categories: Sp. de echipa

Cum a revenit România în elita continentală a canotajului în plină pandemie

România a revenit în elita continentală a canotajului în plină pandemie, potrivit președintei Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

“E o reuşită extraordinară a canotajului românesc. Să vii acasă cu patru titluri continentale ne spune că am revenit în elita continentală a canotajului şi ne batem cot la cot cu cei mai buni”, a declarat Elisabeta Lipă, odată cu întoarcerea lotului de canotaj de la Campionatele Europene de la Poznan, din Polonia.

Canotorii români au încheiat Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu şase medalii, dintre care patru de aur, una de argint şi una de bronz. România a încheiat pe locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, devansată de Olanda, opt medalii de aur, una de argint, două de bronz, şi Italia, 4-5-2.

Potrivit președintei Federației Române de Canotaj, marea reușită a canotorilor români nu este reprezentată de rezultatele obținute, ci mai ales faptul că au reușit să se mobilizeze în această perioadă de pandemie, să se concentreze la antrenamente și să respecte toate regulile impuse de pandemie.

”Mă bucur să pot spune că pandemia asta ne-a dat viaţa peste cap, dar cu toate acestea am avut un an foarte bun. Un an foarte bun la toate nivelurile, juniori, tineret, seniori. Aceste rezultate ne stimulează şi ne ajută să putem trece mult mai uşor peste ceea ce ne aşteaptă. Pentru că nu ne aşteaptă nimic bun, la cum se prevede situaţia acestei pandemii. Nu ştim ce turnură va lua. Ne-a fost dat peste cap planul de pregătire, viaţa noastră, tot. Dar cu toate acestea, faptul că am ştiut să fim o echipă, familia canotajului nu e mare, este mică, ne-a ajutat să putem trece peste aceste greutăţi. Nu am avut infectări în lot, iar aceşti sportivi sunt nişte modele pentru cei mici”, a recizat Elisabeta Lipă.

Următorul țel al lotului de canotaj este participarea la Jocurile Olimpice.

”Sunt foarte mândră de aceşti sportivi, care sunt nerăbdători să ajungă la Jocurile Olimpice, iar obligaţia noastră este să facem tot ce depinde de noi ca să-i putem ajuta să ne aducă satisfacţiile şi mândria că suntem români. Obiectivul principal al lor, al meu, al federaţiei, este câştigarea medaliilor la Jocurile Olimpice. Am spus-o de atâtea ori, un sportiv dacă nu reuşeşte să ajungă pe podiumul olimpic, munca lui nu are cum să fie încununată de succes. Satisfacţia atunci când eşti pe podium nu o poţi compara cu nimic”, a mai spus oficialul Federației Române de Canotaj.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago