Categories: Sp. de echipa

COVID-19, atac dur la fotbalul românesc. Se anulează campionatul?

Noul coronavirus COVID-19 lovește fotbalul românesc. Tot mai mulți fotbaliști de la mai multe echipe de fotbal din țară sunt depistați pozitiv la testele de COVID-19. Și voci importante din fotbal au pus problema anulării campionatului.

Clubul Dinamo a trecut prin multe încercări în ultima perioadă, dar acum este lider la pericolul numărul unu al sănătății publice. La Dinamo s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 în rândul jucătorilor de fotbal din România și toată lumea fotbalului românesc se teme ca acest număr să nu crească în continuare. Dinamo a ajuns la 14 cazuri de COVID-19.

Cazuri de COVID-19 se înregistrează și la alte cluburi de fotbal. CFR Cluj, spre exemplu, a depășit și el 10 cazuri de COVID-19 și a apărut și primul caz la Universitatea Craiova.

În acest context, în care Liga 1 este atacată de virusul nevăzut COVID-19, mai multe voci din lumea sportului rege autohton au ridicat problema anulării competițiilor interne de fotbal, inclusiv anularea campionatului.

”Nu e momentul să luăm o decizie atât de abruptă”, a răspuns Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, la întrebările realizatorilor ”Neața cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, referitoare la o eventuală anulare a campionatului intern de fotbal.

Potrivit ministrului Stroe, Liga Profesionistă de Fotbal încă mai are timp să reorganizeze programul meciurilor de fotbal pentru a se încadra în limita impusă de UEFA pentru încheierea campionatului, respective 3 august.

”Doar dacă nu se va putea respecta data limită impusă de UEFA, LPF poate propune o altă variant de încheiere a competiției”, a mai spus ministrul Stroe.

Acesta crede că situația actuală din fotbalul românesc ar fi putut fi evitată dacă se continuau antrenamentele în regim de cantonament închis, cu sportivii izolați în baza de antrenament.

De altfel, ministrul Ionuț Stroe crede că soluția cantonamentului închis ar trebui să fie aplicată pentru perioada următoare, până la închieierea campionatului, tocmai pentru a evita apariția de noi cazuri de COVID-19.

„Cred că pentru ultimele trei etape, care mai sunt de disputat în play-off, pentru că el contează cel mai mult, cred că ar fi cea mai la îndemână situație. Nu cred că este un efort prea mare ca ultimele meciuri să fie protejate suplimentar, echipele să apeleze la acest tip de cantonament, izolându-se de ceilalți. E prima soluție avansată de Ministerul Sportului, împreună cu Ministerul Sănătății”, a mai spus ministrul pentru Digi24.

În paralel, conducerea LPF încearcă să obțină de la UEFA o prelungire a perioadei de desfășurare și încheiere a campionatului intern de fotbal.

„Avem o corespondență cu UEFA pentru extinderea timpului limită. Verbal e greu să mergi mai departe de data de 3 august pe care au comunicat-o inițial. Au avut solicitări și din partea altora și au fost refuzate, alte șase sau șapte campionate. Nu înțeleg de ce nu există o flexibilitate la UEFA, primul tur ar fi în a doua jumătate a lunii august. S-ar putea găsi o anumită înțelegere. În funcție de răspunsul lor vom vedea. În acest moment, scenariile noastre pentru finalizarea play-off-ului au ca dată limită 3 august, pentru comunicarea echipelor participante în cupele europene”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF, la Digi Sport Special.

Deocamdată, însă, LPF a decis amânarea meciurilor celor de la Universitatea Craiova, CFR Cluj şi Dinamo Bucureşti, programate săptămâna aceasta, după testele pozitive la COVID-19 înregistrate la aceste cluburi.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago