Vineri a avut loc recepția unui nou super stadion din România!

Vineri a avut loc recepția unui nou super stadion din România!
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Vineri a avut loc recepția unui nou super stadion din România! La eveniment au participat Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și premierul Ludovic Orban.

Arena din Ghencea, recepționată vineri seară, va găzdui primul meci în aprilie 2021

Stadionul din Ghencea este finalizat. Recepția arenei din Bulevardul Ghencea a avut loc vineri, la eveniment participând Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și premierul Ludovic Orban.

Are spații VIP, loje și parcare, sală de forță și de recuperare, un restaurant, magazine și găzduiește muzeul CSA Steaua.
De asemenea, complexul dispune de spații de cazare pentru sportivi: 24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare).
94.672.020 milioane de euro a costat construcția noii arene din Ghencea.

Ultimul meci a avut loc acum 5 ani

Au trecut mai bine de 5 ani de la ultimul meci jucat în Ghencea. La 22 martie 2015, FCSB o învingea pe Viitorul cu 4-1. Cristi Tănase de două ori, Raul Rusescu și George Țucudean sunt cei care au punctat pentru gazdele de atunci, fostul dinamovist fiind chiar ultimul marcator al stadionului! Iar pe 28 august 2018 a fost organizat ultimul eveniment festiv de la vechiul stadion Steaua și a intrat primul buldozer în arena pe care s-a scris atâta istorie. Au trecut ceva mai mult de doi ani, timp în care s-a muncit asiduu pentru bijuteria de azi.

Aprilie, primul meci oficial pe noua arenă

Primele meciuri din Ghencea vor putea avea loc abia în aprilie 2021. Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974. Momentan, nu s-a stabilit niciun adversar pentru inaugurare, dar fanii CSA Steaua se gândeau tot la varianta OFK Belgrad. În 1974, arena originală din Ghencea a fost inaugurată tot în compania echipei sârbe, scor 2-2.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!