„Un dolar investit în sport, cinci dolari salvați pentru sănătate”

„Un dolar investit în sport, cinci dolari salvați pentru sănătate”
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

„Un dolar investit în sport, cinci dolari salvați pentru sănătate”. Declarațiile lui Gheorghe Popescu în timpul recepției de la stadionul din Ghencea. Sportul și sănătatea se află într-o strânsă legătură.

Investițiile în sport, ajutor pentru domeniul sanitar

La recepția proiectului de investiții “Complexul Sportiv Steaua”, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul intenționează să construiască stadioane și în țară, la Timișoara, Iași, Constanța și la Oradea și i-a asigurat de susținere și pe suporterii dinamoviști.

“Vreau să îi asigur pe suporterii dinamoviști că, așa cum s-a investit pentru construcția stadionului Steaua, pentru construcția stadionului Craiova, pentru stadionul Rapid, avem clar intenția de a susține construcția stadionului Dinamo. Sigur că trebuie rezolvate o serie de chestiuni de natură juridică și alte chestiuni procedurale, astfel încât să poată să demareze și construcția pentru stadionul Dinamo”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul internațional Gheorghe Popescu a vorbit despre importanța investițiilor în infrastructura sportivă.

“În calitate de membru al Generației de Aur, acesta a fost templul fotbalului românesc pentru echipa națională, când Steaua 86 a obținut cele mai importante performanțe sportive. Este important să investim în infrastructura sportivă, pentru că o națiune nu poate fi sănătoasă decât dacă are infrastructură sportivă. Este important să investim în sport pentru că un dolar investit azi în sport înseamnă cinci investiți mai puțin mâine în sănătate. Eu înțeleg că e nevoie de spitale, înțeleg că e nevoie de investiții în sistemul sanitar, dar avem nevoie și de infrastructura sportivă”, spune Gheorghe Popescu.

Prezent la eveniment, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dat asigurări că Bucureștiul nu va mai pierde baze sportive.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!