Un afacerist din Africa vrea să cumpere Arsenal! Când ar urma să se facă tranzacția

Un afacerist din Africa vrea să cumpere Arsenal! Când ar urma să se facă tranzacția

Un afacerist din Africa vrea să cumpere Arsenal! Este vorba  de cel mai bogat om din Africa. Omul de afaceri nigerian Aliko Dangote, 62 de ani, a cărui avere se ridică la 10 miliarde de dolari, a recunoscut că achiziționarea grupării din Londra este planul său pentru anul viitor.

Cine este Aliko Dangote

Aliko Dangote, care trăiește în Lagos, deține cea mai mare companie din Africa, botezată după numele său: Dangote Group. Derulează afaceri diverse în industria cimentului, zahărului, peștelui și orezului.

În 2014, omul de afaceri nigerian a fost desemnat al 23-lea bogat al lumii, de către revista Forbes. În această perioadă, Dangote construiește în țara lui o rafinărie, care urmează să fie una dintre cele mai mari din lume. Odată ce construcția va fi gata, omul de afaceri va putea prelua Arsenal.

De-a lungul anilor, Aliko Dangote a făcut mai multe gesturi caritabile. În 2014, a donat 750.000 de dolari pentru eradicarea maladiei Ebola. Dangote a promis 75.000 de dolari jucătorilor Nigeriei care înscrie la Cupa Africii.

Arsenal interesant pentru Aliko Dagote

Da, Arsenal e un club pe care mi-ar plăcea să-l cumpăr. Deocamdată însă, ne concentrăm pe proiecte de business în valoare de 20 de miliarde de dolari.

O să cumpăr Arsenal când o să închei celelalte proiecte, pentru că îmi doresc să duc compania la un alt nivel. Probabil undeva prin 2021, a declarat recent omul de afaceri din Nigeria.

Aliko Dangote a fost interesat de Arsenal și în trecut, când au existat zvonuri că va prelua clubul. Momentan, ”tunarii” sunt deținuți de Kroenke Sports & Entertainment, o companie americană din Denver, Colorado.

 

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!