Categories: Special

Sponsori importanți pentru sportivii din tenis în 2021! Au dat lovitura în plină pandemie

Sponsori importanți pentru sportivii din tenis în 2021! Au dat lovitura în plină pandemie, reușind să semneze contracte de colaborare cu firme importante din lume.

Tenisul WTA reușește să atragă bani în plină pandemie de COVID-19!

Pandemia de COVID-19 a afectat serios toate sporturile, în special tenisul. Dacă la început premiile au scăzut cu 50%, după s-a trecut la micșorarea numărului de turnee, decizie ce a afectat grav performanța sportivilor.

WTA-ul nu a putut salva niciunul dintre cele patru turnee Premier Mandatory, dar nici Turneul Campioanelor. Iar după ani și ani în care organizatorii s-au întrecut în a sări cu bani spre jucători, lăudându-se cu fonduri de premiere record, a venit momentul în care premiile nu doar că stagnează, ci mai mult, scad.

Pandemia de coronavirus a afectat drastic finanțele sportului mondial de orice formă, fiind căutate soluții de supraviețuire.

În 2020, competiții importante au căzut pe capete, iar majoritatea evenimentelor sportive care s-au ținut nu au putut scoate bani prin tradiționala vânzare de bilete, pentru că porțile stadioanelor și ale sălilor de sport au rămas închise pentru spectatori. Banii veniți din drepturile de televizare și contractele cu sponsorii au rămas punctul de sprijin pentru sportul mondial, iar situația s-ar putea repeta și în 2021.

WTA a rămas singura competiție care pe parcursul anului 2020 a respectat statutul în topul încasărilor, cele mai bine plătite nouă sportive din lume în perioada iunie 2019 / iunie 2020 fiind jucătoare de tenis, potrivit Forbes.

„Essentially Sports” a dat lovitura cu semnarea de noi contracte în tenis cu Kvitova și Jabeur

Petra Kvitova și Ons Jabeur au reușit să semneze contracte cu “Essentially Sports” pentru 2021, iar sprijinul financiar va fi unul consistent.

Ons Jabeur, 26 de ani, a rescris practic de la zero istoria sportului arab în tenisul feminin. La începutul acestui an, reprezentanta Tunisiei a devenit prima sportivă de origine arabă ajunsă în sferturile de finală la un turneu de Mare Șlem și a intrat în Top 32 WTA. Iar performanțele îi sunt răsplătite acum, ea devenind ambasadoare a Qatar Airways.

Jabeur va purta logo-ul companiei pe echipament la turneele WTA din 2021, fiind deja erou național în Tunisia.

Petra Kvitova, aflată în acest moment pe locul 8 WTA, dublă campioană la Wimbledon, a devenit de curând ambasadoare Audi în Cehia. Kvitova este o sportivă cu o poveste emoționantă, viața și cariera fiindu-i periclitate de un atac armat în propria casă, în decembrie 2016. A reușit de curând o nouă prezență într-o finală de Grand Slam în 2019, la Australian Open.

Compania aeriană are deja legături strânse cu lumea tenisului, fiind sponsor al turneelor WTA și ATP de la Doha. Qatar Airways este totodată o prezență notabilă în fotbal, alături de Paris Saint-Germain, AS Roma, Boca Juniors, FC Bayern München, K.A.S. Eupen și Al Sadd SC, dar și partener oficial pentru Cupa Mondială din 2022.

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago