Surpriză de proporții la Turneul Campionilor! Ce mare jucător de tenis riscă să nu prindă semifinalele, după o înfrângere neașteptată

Surpriză de proporții la Turneul Campionilor! Ce mare jucător de tenis riscă să nu prindă semifinalele, după o înfrângere neașteptată

Surpriză de proporții la Turneul Campionilor. Aflat în topul celor mai buni jucători de tenis din lume, riscă să nu prindă nici măcar semifinalele ultimului mare turneu de tenis din acest sezon, după ce a suferit o înfrângere neașteptată.

Aflat pe locul 2 în topul celor mai buni jucători de tenis ATP, Rafael Nadal a pierdut în fața lui Dominic Thiem, locul 3 ATP, și are o sarcină complicată pentru a accede în semifinalele turneului.

Rafa Nadal a fost învins de Dominic Thiem, în doar două seturi, ambele încheiate cu un tie-break. Thiem a obținut a doua victorie în acest sezon în fața lui Nadal, după cea din sferturile de la Australian Open, de la începutul anului, şi a făcut un pas mare spre semifinalele Turneului Campionilor.

Austriacul de 27 de ani, finalist la Londra anul trecut şi câştigător în 2020 al primului său turneu de Mare Şlem, la US Open, va fi sigur că va juca în semifinale dacă Tsitsipas îl va învinge marţi seară pe rusul Andrei Rublev (8 ATP). În schimb, Nadal va avea o sarcină mai complicată, decisiv pentru el fiind meciul de joi cu Tsitsipas.

Nadal nu a câștigat niciodată Turneul Campionilor și inclusiv unul dintre antrenorii săi, Francis Roig, declara înainte de debutul turneului că jucătorul spaniol nu se numără printre favoriții la ultima mare întrecere din tenisul masculin a anului.

”Turneul Campionilor este un turneu foarte prestigios, pe care Rafa nu a reușit să-l câștige niciodată. Este important că a ajuns aici, dar să nu ne entuziasmăm. De mulți ani, Rafa a ajuns aici foarte obosit și cu puțină prospețime. În 2020, lucrurile s-au schimbat și el ajunge puțin mai odihnit. Tocmai a câștigat Roland Garros și a câștigat patru meciuri la Paris-Bercy. Trebuie să vii cu prospețime că poți juca foarte bine, dar asta nu garantează câștigarea unei competiții de această amploare”, declara antrenorul lui Nadal în prima zi a Turneului Campionilor.

La Turneul Campionilor participă 8 jucători de tenis, împărițiți în câte două grupe:  Grupa Tokyo – Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Diego Schwartmzan; Grupa Londra – Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev. Primii doi jucători din fiecare grupă se califică în semifinalele turneului. Favoriții turneului, anunțați înainte de start, erau în ordine Novak Djokovic, Daniil Medvedev și Rafa Nadal. Anul trecut, Turneul Campionilor a fost câștigat de Stefanos Tsitsipas, locul 6 ATP.

Distribuie:

Citeste si:

  • Mesaj emoționat a lui Hagi! Detalii neștiute de la meciul din ’9...
  • Fotbalistul român care a neutralizat jocul lui Maradona la Mondialul d...
  • Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost soli...
  • Attachment

    Campionilor
    Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!