Surpriza anului în tenisul mondial! Liderul mondial, eliminat de un ”lucky loser” în doar o oră de joc. Ce se întâmplă în vârful clasamentului ATP

Surpriza anului în tenisul mondial! Liderul mondial, eliminat de un ”lucky loser” în doar o oră de joc. Ce se întâmplă în vârful clasamentului ATP

Turneul de tenis de la Viena a oferit surpriza anului în tenisul mondial. Liderul mondial a fost eliminat în sferturi de un ”lucky loser”.

Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a fost eliminat în sferturile de finală de la Viena de italianul Lorenzo Sonego, intrat în tabloul principal al turneului din poziția de ”lucky loser”.

Novak Djokovic a pierdut fără drept de apel în fața italianului de 25 de ani de pe locul 42 ATP, Lorenzo Sonego, care s-a impus în fața principalului favorit de la Viena după doar două seturi, cu scorul final de 6-2, 6-1.

Italianul a oferit nu doar surpriza turneului, ci a întregului sezon de tenis masculin, după doar o oră și opt minute. Surpriza este cu atât mai mare cu cât Sonego nu trecuse inițial de calificări, dar a fost acceptat în turneu, în postura de ”Lucky Loser”, în urma retragerii unor jucători calificați.

Este pentru prima dată când liderul mondial Novak Djokovic pierde în fața unui ”lucky loser”. Mai mult, este pentru prima dată când Nole câștigă atât de puține game-uri într-un meci.

Aceasta este a doua înfrângere a sezonului pentru Djokovic, care a mai fost învins doar în finala de la Roland Garros de Rafael Nadal.

”Plec de aici împăcat”

Din fericire pentru Djokovic, această înfrângere nu îi pune în pericol primul loc din clasamentul mondial. De altfel, liderul mondial a recunoscut, la conferința de presă susținută după înfrângerea suferită în sferturile de finală de la Viena, că acesta a fost singurul său obiectiv.

”Da, faptul că ieri am primit confirmarea că voi încheia anul pe primul loc a avut azi un efect asupra mea. Am reușit ce mi-am propus când am venit aici, mi-am asigurat locul de lider mondial. Plec de aici împăcat cu ce am făcut, privesc deja spre următorul capitol al carierei mele. Nu sunt mâhnit de ceea ce s-a întâmplat, mi-am îndeplinit misiunea”, a declarat Djokovic.

În urma victoriei din optimile de finală de la Viena, Novak Djokovic este sigur că va termina anul pe primul loc în clasamentul mondial şi va egala astfel recordul deţinut de americanul Pete Sampras, care a fost lider mondial la final de an de şase ori (între 1993 şi 1998). Djokovic a terminat pe primul loc în clasamentul ATOp în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Rafael Nadal şi Roger Federer au reuşit această performanţă de numai cinci ori fiecare.

Cel mai vârstnic lider mondial

Pe lângă această performanță încredibilă, Novak Djokovic a devenit cel mai vârstnic lider mondial care încheie un sezon competițional pe locul 1 ATP, la 33 de ani și șase luni. Înainte, recordul era deținut de Rafael Nadal, care încheiase un sezon pe locul 1 ATP pe când avea 33 de ani și cinci luni.

În plus, liderul mondial în tenisul masculin, deținător a 17 titluri de Grand Slam, își dorește să depășească un alt record în tenis: numărul de săptămâni petrecute pe primul loc în clasamentul ATP, record deținut de Federer cu 310 săptămâni, în timp ce Nole este în cea de-a 292-a săptămână a sa în vârful ierarhiei mondiale.

Novak Djokovic nu va participa la următorul turneu de tenis, Paris Masters 1000, care va începe imediat după turneul de la Viena. În schimb, se va număra printre favoriții Turneului Campionilor de la Londra, unde Djokovic își dorește să încheie sezonul în forță.

Distribuie:

Citeste si:

  • Nadia Comăneci, mesaj emoționant la aflarea veștii despre decesul lui ...
  • Rezultat neașteptat la autopsia lui Maradona! Investigația a fost soli...
  • Noi reacții emoționante venite de la mari campioni! A lăsat un „gol ur...
  • Attachment

    Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!