Șumudică, subiectul unui scandal de rasism în Turcia! Mircea Lucescu a declarat

Șumudică, subiectul unui scandal de rasism în Turcia! Mircea Lucescu a declarat
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Șumudică, subiectul unui scandal de rasism în Turcia! Mircea Lucescu a declarat.

Marius Șumudică a fost făcut țigan! Se vor lua măsuri precum în cazul Sebastian Colțescu?

Gaziantep se află pe podium în Super Lig, o performanță extraordinară, iar Șumudică a cerut șefilor echipei să reconsidere contractul pe care-l are la club. Ulterior, acesta a fost ținta unui atac cu tentă rasistă în cadrul unei emisiuni de sport televizate din Turcia.

Totul a pornit de la faptul că antrenorul român a declarat în ultimele zile că se simte insultat de conducerea lui Gaziantep după negocierile pentru prelungirea contractului.

Se pare că Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV “A Spor”, a fost deranjat de acuzațiile aduse de Marius Șumudică. Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre Șumudică și conducerea lui Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27:

“Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!”, a declarat acesta.

Ender Bilgin, moderatorul emisiunii, a intervenit imediat, realizând cât de grave sunt afirmațiile colegului de platou.

În apărarea lui Șumudică a intervenit Mircea Lucescu!

La precarea spre Ucraina, Lucescu a reacționat și el pe marginea scandalului de rasism izbucnit în Turcia:

“Sunt oameni… ce poți să le spui. Fiecare reacționează în funcție de educație, de inteligență. Cei care au făcut astfel de afirmații le lipsește ceva. Să nu uite că românii au făcut foarte mult pentru fotbalul turcesc. Și unde l-au adus prin Hagi, Gică Popescu. Vorbesc de ei într-un moment foarte delicat pentru echipele turcești în care intrau foarte greu în Europa, nu mai vorbim de primăvara europeană. Cred că ar trebui să existe mai mult respect pentru acești oameni”, a spus Mircea Lucescu, potrivit Sport.ro.

Acuzațiile vin în contextul în care, Marius Șumudică a reușit să aibă un parcurs excelent cu echipa:

“Șumudică a avut un sezon excelent și a reușit să motiveze foarte bine jucătorii. Dar îmi dau seama că nu are potențialul să rămână la acest nivel. Sunt echipele din Istanbul care sunt mult mai puternice și care au nevoie de prezență în Europa mai mult decât echipele mai mici. Este un foarte bun motivator, un bun pedagog în relațiile cu jucătorii. E mai puțin diplomat în relațiile cu ceilalți. Nu mă refer la patron, dar la suporteri, public. Problema este că a facut eforturi foarte mari să ducă această echipă acolo unde a dus-o. A crescut mult din punct de vedere al experienței, au crescut și pretențiile, pentru că viața este nesigură. Vrea să profite de o situație și eu i-aș da dreptate. Nu știi când se mai întorc astfel de momente”, a mai spus Mircea Lucescu.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!