Sume impresionante pentru super meciul de box din weekendul acesta!

Sume impresionante pentru super meciul de box din weekendul acesta!

Sume impresionante pentru super meciul de box din weekendul acesta! Mike Tyson revine în ring după 15 ani, pe 29 noiembrie, când va lupta cu Roy Jones Jr. Meciul va fi unul demonstrativ, însă sumele vehiculate pentru această luptă sunt uluitoare. 

„Iron Mike” ar putea să câştige de şapte ori mai mulţi bani decât averea pe care o deţine în prezent

Fanii boxului vor avea ocazia să-l revadă în ring pe Mike Tyson, chiar dacă va fi vorba doar de un meci demonstrativ. Fostul campion mondial se va duela pe 29 noiembrie, de la ora 04:00 (ora României), cu Roy Jones Jr., iar interesul pentru această luptă este unul uriaş.

Drepturile pentru televizarea luptei Mike Tyson – Roy Jones Jr. au fost achiziţionate de Triller, o platformă online video înfiinţată în 2015. Compania a plătit 50.000.000 de dolari pentru meciul anului în box, care va putea fi urmărit şi pe fite.tv. În România, lupta va fi transmisă de Pro TV.

Sume importante pentru cei doi

Înainte ca lupta să aibă loc, Mike Tyson şi Roy Jones Jr. şi-au asigurat deja primii bani pentru lupta de duminică. Cei doi pugilişti vor primi câte 10.000.000 de dolari, indiferent de rezultatul final al luptei. Suma poate creşte în funcţie de contractele de sponsorizare semnate.

Contractul mai prevede că Mike Tyson şi Roy Jones Jr. vor primi 50% din banii obţinuţi pentru pay-per-view, ceea ce ar duce câştigurile, în cazul fiecăruia, la peste 20.000.000 de dolari. Astfel, “Iron Mike” ar putea să câştige de şapte ori mai mulţi bani decât averea pe care o deţine în prezent.

În Statele Unite ale Americii, costul pentru a vedea meciul în sistem pay-per-view este de 49,99 dolari, iar presa de peste Ocean a susţinut că interesul este unul uriaş. Iniţial, lupta trebuia să aibă în loc în luna septembrie, dar a fost mutată în noiembrie pentru a mări profitul.

Mike Tyson și problemele financiare

De-a lungul carierei, Mike Tyson a câştigat aproape 430.000.000 de dolari, bani proveniţi din bursele pentru lupte şi contractele de sponsorizare. Cu toate acestea, pugilistul de 54 de ani şi-a făcut praf averea din cauza extravaganţelor şi a trebuit să declare falimentul în 2003.

În acel moment, Mike Tyson avea datorii de peste 23.000.000 de dolari şi a avut o explicaţia pentru situaţia în care s-a aflat. “Nu credeam că voi ajunge la 40 de ani. Acei ani erau înfricoşători, nu-i aşa!?”, spunea Mike Tyson.

Averea lui Mike Tyson este estimată în prezent la 3.000.000 de dolari, iar lupta contra lui Roy Jones Jr. îi va rotunji contul bancar. O parte din bani va ajunge şi pentru scopuri caritabile, aşa cum a susţinut unul dintre reprezentanţii acestuia. “Suma exactă pentru donaţii va fi determinată după lupta cu Roy”.

Roy Jones Jr și problemele financiare

Roy Jones Jr. s-a retras din box în 2018, după lupta cu Scott Sigmon, şi a câştigat peste 55.000.000 de dolari de-a lungul carierei. Dacă în ring a făcut performanţă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre afacerile pe care le-a avut.

Pugilistul de 51 de ani şi-a pierdut averea din cauza unor investiţii păguboase în imobiliare şi a declarat falimentul în 2014. În prezent, Roy Jones Jr. are o avere estimată la 5.000.000 de dolari.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!