Sumă record pentru ghetele lui Michael Jordan

Sumă record pentru ghetele lui Michael Jordan

O pereche de ghete aparținând legendei baschetului mondial Michael Jordan s-a vândut cu o sumă record, informează BBC.

Ghetele modelul Nike Air Jordan 1s, purtate de Michael Jordan în 1985, în primul său sezon la Chicago Bulls, au fost vândute la licitație cu nu mai puțin de 560.000 de dolari.

Ghetele au fost inițial evaluate de casa de licitații Sotheby’s la 100.000 – 150.000 de dolari, dar colecționarii și i

ubitorii de baschet au ridicat prețul acestora la jumătate de milion de dolari, mai ales că aveau și autograful marelui jucător de baschet.

Michael Jordan purta mărimi diferite la fiecare picior: 47,5 la piciorul stâng și 48,5 la piciorul drept, perechea de ghete Nike Air Jordan 1s fiind vândute de Jordan Geller, fondatorul muzeului Shoezeum din Las Vegas.

Vânzarea a coincis cu un documentar Netflix – The Last Dance – cu imagini din culisele vânătorii Bulls pentru un al șaselea titlu NBA în sezonul 1997-98.

Recordul anterior a fost stabilit de o pereche de ghete Nike Moon Shoes din 1972, care s-au vândut cu 437.500 de dolari.

 

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!