Sper să pot păși înapoi pe teren curând

Sper să pot păși înapoi pe teren curând

Câștigătoarea ediției din 2019 a US Open, Bianca Andreescu, a fost invitata de săpămâna aceasta a vodcastului Tennis Legends, prezentat de Mats Wilander și Boris Becker. În cadrul interviului oferit celor doi experți Eurosport, Bianca a vorbit despre despre istoricul ei privind România și de ce este atât de atașată de această țară, viața în izolare, sezonul incredibil din 2019 și gândurile ei cu privire la reluarea sezonului din 2020.

  1. Spune-ne câteva lucruri despre background-ul tău românesc.

Sunt cu siguranță un mix între o canadiancă și o româncă. Părinții mei sunt români, au copilărit în România, însă eu am fost născută și crescută în Canada. Cariera mea în tenis a început acolo, în România. Tot în România am pus prima oară mâna pe o rachetă de tenis, așa că este cu siguranță un loc special în inima mea. În adâncul sufletului simt că sunt canadiancă, dar totodată și româncă. Sper să aibă sens ce zic.

Fanii români sunt la un cu totul alt nivel. Sunt prezenți oriunde te-ai duce! Mereu când joacă cineva din România la un turneu, există fani români acolo, ceea ce este extraordinar. Cred că acest lucru aduce o atmosferă diferită pe teren, când sunt atâția oameni care te susțin. Am avut parte de așa ceva și în China, iar în acel moment am rămăs fără cuvinte. Îi respect foarte mult. 

  1. Vorbești des cu Simona Halep?

Suntem competitoare, dar în afara terenului suntem prietene. E o persoană cu adevărat plăcută. Prima oară când am întâlnit-o eram chiar în Canada, la Rogers Cup în 2016 sau 2017, nu țin minte exact anul. În Montreal aveam un eveniment la o clinică de copii de la Stadionul Olimpic de acolo și îmi amintesc că mi-a oferit câteva sfaturi foarte bune și mi-a spus lucruri frumoase despre jocul meu, că mă văzuse jucând. Nu-mi amintesc când și unde, dar a spus că mă văzuse.

Și-a adus aminte de stilul meu de joc, ceea ce este foarte drăguț. Apoi, în timpul circuitului, ne-am văzut și am vorbit română împreună. Am ajuns să joc împotriva ei în Shenzhen și a fost un meci incredibil. Unul dintre cele mai bune meciuri de-ale mele până la setul al treilea. A fost foarte frumos să fiu alături de un idol de-ai mei și să-l văd transformat în rival. E ceva incredibil.

  1. Ești campioana en-titre de la US Open. Vei putea să-ți aperi titlul?

Nu știu ce-mi rezervă viitorul, dar pot să spun că voi face tot posibilul. Nu-mi place să pierd, așa că vom vedea, dar acesta este cu siguranță obiectivul, la fel ca la oricare Grand Slam. Vreau să ajung numărul 1 mondial. Chiar îmi doresc.

  1. Crezi că US Open va avea loc în 2020?

Nu am nicio idee. Chiar nu știu. Ținând cont de contextul actual, este foarte greu de apreciat ce se va întâmpla. Singurul mod în care putem depăși această situație este ca toată lumea să respecte distanțarea socială. Poate cu un vaccin am fi mai calmi, dar acesta este un alt subiect, destul de controversat acum. Pe lângă asta, eu îmi repet că trebuie să exersez cât mai mult și sper să pot păși înapoi pe teren curând.

Noul episod din Tennis Legends este disbonibil pe website-ul Eurosport. Alături de Bianca Andreescu se află și Félix Auger-Aliassime, numărul 20 mondial, care a povestit despre ajutorul oferit copiilor din Africa sau viitoarele staruri ale tenisului.

Distribuie:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!