Se amână iar Jocurile Olimpice? Anunțul oficialilor

Se amână iar Jocurile Olimpice? Anunțul oficialilor
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

În ultima perioadă s-au vehiculat mai multe informații privind o posibilă amânare, pentru a doua oară, a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de COVID-19. Oficialii competiției aduc lămuriri cu privire la organizarea Olimpiadei care ar fi trebuit să aibă loc în vara anului trecut.

Șeful de misiune al echipei olimpice a Marii Britanii își păstrează optimisul în privința Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mark England este de parere ca Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura cu siguranță în perioada stabilită pentru acest an, doar că Olimpiada va arăta diferit din cauza pandemiei, fiind necesare o serie de măsuri speciale pentru prevenirea răspândirii virusului.

 

Mesajul lui Mark England despre Jocurile Olimpice

“Suntem foarte încrezători că Jocurile vor avea loc în vară. Cu siguranţă nu am anunţa sportivii dacă nu ar fi cazul”.

Chiar dacă Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an din cauza crizei medicale mondiale, acestea se vor desfășura începând cu data de 23 iulie. Vestea bună este că Japonia începe ușor, ușor să piardă din cazurile de COVID-19. Acest lucru va face atmosfera de la Jocurile Olimpice ceva mai relaxată.

England, care a luat parte la grupurile de lucru ale CIO, a spus că Jocurile vor arăta cu totul diferit ca până acum. Protocoale de sănătate şi de siguranţă vor fi destul de stricte pentru a proteja sportivii.

Un sondaj recent efectuat de canalul public de televiziune NHK a indicat că cei mai mulţi locuitori din Tokyo doresc anularea sau amânarea olimpiadei de vară.

Takeshi Niinami, preşedinte al grupului Suntory şi consilier economic al premierului Yoshihide Suga, a declarat pentru Reuters că nu are certitudinea că Jocurile se vor desfăşura conform planificării.

England a motivat optimismul său prin faptul că ”premierul Japoniei a comentat azi noapte că Jocurile vor merge înainte. CIO este foarte încrezător în planificarea lor pentru desfăşurarea Jocurilor. Nu există nimic din ceea ce am auzit azi care să sugereze că Jocurile nu vor avea loc. Mergem cu maxim de energie înainte, plănuim să debarcăm în Japonia la mijlocul lunii iulie şi acesta este obiectivul nostru”.

 

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!