Scandal înainte de Australian Open! Jucător în avionul spre Melbourne, deși este pozitiv la COVID-19!

Scandal înainte de Australian Open! Jucător în avionul spre Melbourne, deși este pozitiv la COVID-19!
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Scandal uriaș înainte de Australian Open! Deși organizatorii turneului au anunțat reguli stricte privind participarea la competiție, un jucător american a fost lăsat să urce în avionul către Melbourne deși a fost testat pozitiv cu COVID-19 chiar în această săptămână!

În același timp, fostul lider mondial așteaptă verdictul privind participarea la Australian Open, fiind depistat și el pozitiv la COVID-19.

Testat pozitiv luni, acceptat joi în avionul spre Melbourne

Jucătorul american de tenis Tennys Sandgren, care a ajuns până în sferturi la Australian Open 2020, a reușit să urce în avionul către Melbourne deși a fost testat pozitiv cu COVID-19 la începutul acestei săptămâni.

Organizatorii turneului de Grand Slam au stabilit reguli stricte privind participarea la competiție, inclusiv carantină de 14 zile pentru toți participanții înainte de start, precum și o serie de sancțiuni pentru încălcarea regulilor.

Cu toate acestea, aceeași organizatori au permis unui jucător să urce în avionul către Melbourne, deși acesta are COVID-19!

Până și jucătorul în cazul, Tennys Sandgren, s-a arătat surprins de decizia australienilor de a-i permite să facă deplasarea către centrul competițional. Acesta a postat live, pe profilul personal de Twitter, desfășurarea evenimentelor de la aeroport și vestea uimitoare că îi va fi permis totuși să urce în avionul charter care a plecat cu 15 minute întârziere, în așteptarea verdictului.

Explicația oficială pentru decizia incredibilă

Reacțiile iubitorilor de tenis nu au întârziat să apară, astfel că sportivul a fost nevoit să revină cu o mențiune pe rețeaua de socializare.

”Am fost bolnav în noiembrie. Acum sunt complet refăcut și total sănătos”, a scris Sandgren.

Tenismenul a explicat că acest rezultat este de fapt un test fals pozitiv, determinat de ”urme” ale virusului în organism.

Aceasta a fost de fapt și explicația oficială oferită de autoritățile australiene. Potrivit acestora, orice rezultat pozitiv este confruntat cu istoricul medical al persoanei respective, pentru că un caz de COVID-19 poate fi recuperat complet, dar testele să fie în continuare pozitive pentru un timp mai îndelungat din cauza fragmentelor virale din organism.

Revizuind istoricul medical al sportivului, autoritățile australiene au decis că acesta nu reprezintă un pericol și a primit derogare pentru a se îmbarca în avionul spre Melbourne.

Inițial, organizatorii anunțaseră că participanții la turneu pot efectua deplasarea doar dacă prezintă un test COVID-19 negativ.

Depistat pozitiv, Andy Murrey așteaptă verdicul privind participarea la Australian Open

Fostul Lider ATP, Andy Murrey a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și nu a putut efectua deplasarea către Australian Open, fiind în izolare.

Sportivul așteaptă acum răspunsul organizatorilor privind posibilitatea de deplasare ulterioară în Australia pentru a participa totuși la competiția care începe pe 8 februarie.

În contextul scandalului generat de derogarea oferită lui Sandgren, situația poate fi cu atât mai complicată pentru Murray, australienii dorind să evite un alt scandal de proporții.

Toți participanții la turneu, jucători, antrenori și membrii ai staff-ului acestora, trebuie să efectueze o perioadă de 14 zile de carantină înaintea startului primului turneu de Grand Slam din acest an.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!