Sărbătoare pentru microbiști. Se deschid stadioanele pentru suporteri!

Sărbătoare pentru microbiști. Se deschid stadioanele pentru suporteri!

Sărbătoare pentru microbiști. Se deschid stadioanele pentru suporteri! Prima echipă care a făcut public anunțul.

Arsenal Londra, prima echipă din Premier League cu suporteri

Arsenal Londra va fi prima echipă de fotbal din Premier League care va evolua din nou în prezența publicului, de la debutul pandemiei de coronavirus, în luna martie, ca urmare a măsurilor adoptate joi de guvernul britanic.

Executivul condus de Boris Johnson a instituit un sistem cu trei niveluri de gravitate, în funcție de circulația virală, iar Londra se află la cel de-al doilea nivel. Astfel, toate cluburile de fotbal din capitală, dar și cele de la alte discipline, vor fi autorizate să evolueze în fața unui public limitat la 2.000 de persoane.

Astfel, un număr maxim de 2.000 de suporteri ai lui Arsenal vor fi autorizați să ia loc în tribunele de pe Emirates Stadium, pe 3 decembrie, cu ocazia meciului pe care “tunarii” îl vor disputa în Europa League, împotriva formației austriece Rapid Viena.

“Chiar dacă suntem conștienți că meciurile la capacitate redusa sunt departe de a constitui o revenire la normalitate, suntem nerăbdători să-i readucem acasă pe suporterii noștri, pentru ceea ce va fi un moment istoric pentru clubul nostru”, a precizat Arsenal intr-un comunicat.

După Arsenal, în Europa League, primul meci cu public din campionatul Angliei de la debutul pandemiei va fi West Ham United – Manchester United, pe 5 decembrie, urmat apoi în același weekend de partidele echipelor Brighton, Chelsea, Tottenham și Liverpool, aflate de asemenea la nivelul al doilea.

În schimb, nou promovata Leeds United va juca în continuare cu porțile închise, orașul din nordul Angliei fiind situat la cel de-al treilea nivel, cu cele mai dure restricții, ceea ce l-a făcut pe antrenorul argentinian Marcelo Bielsa să considere că echipa sa este nedreptățită. “Prezența fanilor poate influența rezultatele” consideră tehnicianul sud-american.

In afara fotbalului, finala Cupei de Toamnă a Națiunilor la rugby, programată în data de 6 decembrie pe stadionul Twickenham din Londra, se va putea desfășura, de asemenea, in fața a 2.000 de spectatori.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!