Sâmbăta are loc finala Campionatelor Naționale de Șah ale României

Sâmbăta are loc finala Campionatelor Naționale de Șah ale României

Pe data de 28 noiembrie, sâmbăta aceasta, are loc finala Campionatelor Naționale de Șah ale României, sub organizarea Federației Române de Șah. Sala „Nadia Comăneci” va găzdui această finală, iar competiția se desfășoară sub incidența reglementărilor guvernamentale de combatere a pandemiei Covid-19.

La sfârșitul săptămânii are loc finala Campionatelor Naționale de Șah din România, competiție desfășurată în sala „Nadia Comăneci”, cu respectarea tuturor măsurilor necesare prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19.

Programul campionatelor și înscrierea

Începând cu ora 9:30 are loc ședința tehnică, iar la ora 10:00 începe finala, având ca timp de gândire două ore ( 9 probleme ).
Cei care doresc să se înscrie la competiție, trebuie să o facă până joi, pe 26 noiembrie 2020, la ora 20, trimițând un mail arbitrului, Dinu-Ioan Nicula ( nicudin004@yahoo.com ).
Dacă numărul de participanți (m+f) depășește 25, atunci fetele vor concura de la ora 12.30, lucru care va fi anunțat în dimineața zilei de vineri 27 noiembrie, zi în care nu se mai fac înscrieri.

Condiții de participare, desfășurare și premii

Participanții trebuie să fie membri ai unui club activ (nu suspendat sau radiat) afiliat la FR de Șah și trebuie să aibă achitată viza anuală pe anul 2020. Consultarea tabelului de pe site-ul FR de Șah este necesară, iar documentul doveditor al plății nu trebuie să lipsească, în caz că nu se regăsesc pe site, dar afirmă că au plătit.

Proba de dezlegări va fi organizată pe două categorii: masculin şi feminin.
Structura celor două subiecte este similară, iar timpul de gândire este de 120 minute. Structura probei:
2 probleme cu mat în 2 mutări
2 probleme cu mat în 3 mutări
1 problemă cu mat în n mutări (n≥4)
2 studii (+-, respectiv =)
1 problemă cu mat ajutor în 2 mutări
1 problemă cu mat invers în 2 mutări.

Fiecare concurent primeşte o foaie cu diagrame (pe care o poate păstra ulterior şi, ca atare, folosi drept ciornă în timpul concursului) şi un formular pe care îşi trece numele, clubul şi rezolvările. Nu este permisă scrierea cu creionul. Concurentul poate folosi mai multe seturi de şah.
În cazul în care la o problemă (cu excepţia matului ajutor) concurentul indică mai multe soluţii, ele trebuie să fie toate valabile, în caz contrar urmând să primească 0 puncte pentru respectiva problemă.
Concurentul nu poate părăsi sala decât după predarea lucrării.
Lucrările se predau doar arbitrului, care consemnează pe foaie timpul utilizat.
În ultimul minut dinaintea expirării timpului de gândire, niciun concurent nu se mai ridică de la
masă, lucrările urmând a fi colectate de către arbitri.

Premii masculin : 250, 200, 150 lei
Premii feminin : 250, 200, 150 lei

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!