România este noua vicecampioană europeană la gimnastică. Pornită din postura de favorită în finala pe echipe, România s-a clasat pe locul 2, chiar dacă gimnastele noastre s-au clasat în fața adversarelor la trei dintre cele patru aparate.
Calificată în finala pe echipe de pe prima poziție, România a intrat în competiție ca favorită la titlul european, în absența unor forțe precum Rusia, Franța, Olanda, Germania sau Marea Britanie.
Lotul național de gimnastică feminină, condus de Larisa Iordache, care a revenit în forță în circuitul competițional, a obținut medaliile de argint în concursul pe echipe, fiind învins de naționala Ucrainei.
România, reprezentată de Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duţă, Daniela Trică, a totalizat 154,496 puncte, fiind depăşită cu puţin de Ucraina, care a obţinut aurul cu 154,663 puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Ungaria, cu 151,597 puncte.
Larisa Iordache a fost singura din echipa României care a făcut toate cele patru aparate, primind 14,166 la sărituri, 13,100 la paralele, 14,133 la bârnă şi 12,766 la sol. Pe aparate, româncele au avut cea mai bună evoluţie la sărituri, 41,866 puncte, şi cea mai slabă la paralele, 35,066. De fapt, Ucraina a fost superioară României doar la paralele, aparat la care Ungaria a fost cea mai bună. Dar diferența de punctaj de la paralele a dus România pe locul secund.
România a obținut până acum 2 medalii de aur și 2 de argint.
În finala pe echipe la junioare, România s-a clasat pe primul loc, obținând medalia de aur. Tot la junioare, România a mai câștigat o medalie de aur și una de argint, la individual compus.
Cu medalia de argint pe echipe la senioare, România are până acum patru medalii. Dar are mai multe șanse la titlul european în finalele pe aparate, la junioare și senioare, care vor avea loc duminică la Mersin.
România va avea reprezentante în toate finalele pe aparate.
La senioare, Larisa Iordache s-a calificat în toate cele patru finale, sărituri, paralele, sol și sărituri, Silviana Sfiringu s-a calificat în finală la bârnă, iar Irina Antonia Duţă va evolua în finala de la sol.
La junioare, Ana Bărbosu s-a calificat de pe prima poziție în toate cele patru finale pe aparate. Pe lângă Ana, Maria Ceplinschi va evolua în finalele de sărituri și sol, Iulia Trestianu la paralele, iar Andreea Preda în finala la bârnă.
România are cele mai mare șanse de a pleca cu cel puțin un titlu de vicecampioană europeană pe aparate, atât la junioare, cât și la senioare, prin Larisa Iordache și Ana Bărbosu. Dar sperăm la cât mai multe medalii pentru țara noastră.
Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior. …
Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…
UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…
Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…
Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…
Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…