Categories: Știri

Reguli noi pentru sălile de sport, din 15 iunie

Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat regulile ce vor fi impuse în sălile de sport, odată cu deschiderea acestora din 15 iunie.

Astfel, accesul în sală va fi limitat în funcție de suprafața totală a sălii, pentru că fiecărui participant trebuie să i se asigure o suprafață de 7 mp la sala de forță, 10 mp la sala de aerobic sau zumba și 4 mp la vestiar.

 

Acces pe bază de programare

”Sunt foarte multe reguli cu care suntem familiarizați noi cei care mergem la sală, dar de data aceasta sunt mai riguroase.  Prima regulă se referă la accesul care trebuie realizat la sală numai în baza unor programări – telefonic sau online. Capacitatea sălii, numărul maxim de persoane îl raportăm la suprafață. Avem o suprafață pe care o împărțim la 7 metri pătrați alocați de persoană și rezultă numărul maxim de participanți în același timp, la sală”, a explicat ministrul Ionuț Stroe la Digi24.

De asemenea, la intrarea în sala de sport, triajul epidemiologic este obligatoriu și trebuie realizat de cel care administrează sala. Termometrizarea persoanelor care vin la sală este de asemenea obligatorie.

”La fel, repartizarea și alocarea fiecărui participant la activitatea de fitness a 7 metri pătrați este obligatorie. Practic se va lucra individual”, a explicat Stroe, referitor la antrenamentele din sala de forță, menționând că acestea sunt măsuri de protejare a sănătății publice specifice acestei perioadă de început, la revenirea în sala de fitness.

 

La vestiar da, la duș nu

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat în premieră că cei care vor merge la sala de sport vor avea acces la vestiare, pe rând și având asigurată o anumită suprafață, dar dușurile vor rămâne în continuare încuiate.

”Ca noutate, va fi permisă și prezența în spațiile de vestiare, mai puțin dușuri. Chiar dacă suprafața este mai mică, am socotit ca în mod organizat și controlat, cei care își doresc să aibă acces la vestiare o pot face, urmând car numărul celor care intră în același timp în vestiar să fie limitat, raportat la suprafață, respectiv 4 mp de fiecare participant”, a explicat Stroe.

 

10 mp pentru un cursant de aerobic

Referitor la cursurile de grup, de tipul aerobic, zumba, kangoo jumps, ministrul a anunțat că regulile de distanțare impun o suprafață individuală mai mare, de 10 mp pentru fiecare participant.

”Spațiile destinate activității de grup, gen zumba, kangoo jumps, aerobic, vor funcția după regula alocării a 10 mp fiecărui participant, deoarece activitatea fizică este mult mai intensă, respirația altfel, mișcarea individuală mai amplă și riscul epidemiologic crește”, a precizat ministrul Ionuț Stroe.

 

Ministrul Sporturilor Ionuț Stroe a adăugat că administratorii sălilor de sport vor avea obligația ca, pentru sălile care folosesc aparate de aer condiționat cu recirculare va fi necesară nebulizarea acestor spaţii şi va fi necesară alocarea cel puţin a unei zile pentru acest procedeu de dezinfectare.

Administratorii mai au obligația de a asigura materialele de dezinfecție și dispensere cu dezinfectant pentru clienți.

Dar și participanții au obligația de a se proteja pe sine și pe ceilalți, având fiecare prosop individual, de acasă, dar și șervețele pentru dezinfectarea aparatelor înainte și după utilizare.

”Masca nu este recomandată în timpul efortului fizic, dar este obligatorie în spațiile comune, la recepție, până la intrarea în sala de sport sau la folosirea efectivă a aparatului de fitness”, a mai spus  Stroe.

 

 

 

 

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago