Categories: Sp. individuale

Recordul celei mai bune gimnaste din istorie!

Recordul celei mai bune gimnaste din istorie! 

23 de medalii la Mondiale, recordul absolut!

Se pare că titlul Nadiei Comăneci, considerat de toți specialiștii ca cel mai mare din toată istoria gimnasticii, este pus în amenințare de tânăra sportivă din Statele Unite ale Americii. Simone Biles a ajuns într-un loc unde probabil un singur om, Michael Phelps, a mai ajuns în istoria sportului.

Cu a 23-a medalie din palmares, la Mondiale, Biles l-a egalat pe legendarul Vitaly Scherbo, cu mențiunea că ea a obținut mult mai multe medalii de aur prin comparație cu fostul gimnast din Uniunea Sovietică/Belarus: 17, un alt record all-time.

„NU PREA MĂ GÂNDESC LA RECORDURI, PENTRU CĂ AR FI O PRESIUNE SUPLIMENTARĂ PE UMERII MEI. INTRU CONCENTRATĂ PE CE AM DE FĂCUT ȘI AȘTEPT SĂ VĂD CE SE ÎNTÂMPLĂ. DAR SUNT FOARTE MÂNDRĂ DE PERFORMANȚA MEA | SIMONE BILES, DUPĂ TITLUL MONDIAL LA SĂRITURI”, a declarat sportiva.

Biles are ocazia să își treacă în palmares noi medaii, în finalele de la bârnă și sol. La acest ultim aparat e mare favorită, având o notă de plecare uriașă. Trebuie spus că la paralele, sportiva din America a ratat medalia, competiția fiind câștigată de Nina Derwael (Belgia), care și-a apărat la rândul ei titlul obținut la Doha.

După ce a făcut spectacol la ultimele Mondiale, Biles se va concentra acum pe Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să aibă rezultate similare. În 2016, la Rio, ea a obținut “doar” cinci medalii (4 de aur și un bronz). Chiar dacă are doar 22 de ani, Biles a anunțat că Olimpiada din Japonia va fi ultima a carierei sale. Ca atare, presiunea e una imensă, dar sportiva de peste ocean e convinsă că va face faţă cu brio:

“Sunt foarte agitată, emoţionantă, dar la fel am fost şi înainte de Rio. Atunci am fost extrem de pregătită şi totul a ieşit aşa cum speram, sper ca şi de data asta să fie la fel. Nu vreau să vă spun care sunt obiectivele mele la Tokyo, simt că dacă le împart cu cineva nu mai sunt atât de importante. Prefer să le ţin pentru mine”, a spus Biles.

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago