Record de particiare la cel mai mare campionat de fotbal adresat elevilor

Record de particiare la cel mai mare campionat de fotbal adresat elevilor

Record de particiare la cel mai mare campionat de fotbal adresat elevilor. 144.738 de copii au luat startul în decembrie în fazele pe școală ale celei mai importante competiții de fotbal dedicate elevilor din România. Cei mai mulți participanți de la debut, din 2016 încoace!

La prima ediție a competiție organizată de Federația Română de Fotbal și Maspex Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, au luat parte 122.691 de copii, băieți și fete, iar acum numărul participanților a ajuns la 144.738, cu 10 la sută mai mulți ca în 2018-2019.

Competiția se desfășoară pe trei categorii de vârstă:

  • U8 (clasele 0-II, 6-8 ani, băieți și fete născuți/născute în 2011 și mai mici)
  • U10 (clasele III-IV, 9-10 ani, băieți și fete născuți/născute în 2009 și mai mici)
  • U12 (clasele V-VI, 11-12 ani, băieți și fete născuți/născute în 2007 și mai mici)

Elevii U10 și U12 vor lupta în mai/iunie pentru titlurile de campioni ai celui mai mare campionat de fotbal adresat elevilor la faza finală. Până atunci vor mai avea loc fazele pe județ/sector, respectiv faza zonală, care reprezintă și finalitatea pentru copiii U8.

 

„Această competiție crește împreună cu cei mai mici dintre copiii pasionați de fotbal. Suntem încântați să vedem, de la an la an, tot mai mulți participanți, tot mai mulți copii care se bucură de acest sport. Ei reprezintă viitorul fotbalului din România”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

 

„Numărul mare de elevi înscriși în ediția 2019-2020 a Cupei Tymbark Junior este o bucurie pentru noi și ne confirmă că această competiție își îndeplinește principalul obiectiv, acela de a oferi unui număr cât mai mare de copii șansa de a avea un mod de viață sănătos practicând sport și de a obține performanțe. Încurajăm practicarea sportului de la cele mai mici vârste și avem încredere că împreună cu FRF putem descoperi viitorii campioni la fotbal”, a declarat Grzegorz Grabowski, directorul general Maspex Romania.

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!