Recompensă! Emblema de onoare MAI pentru Larisa Iordache

Recompensă! Emblema de onoare MAI pentru Larisa Iordache
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Marți, gimnastei Larisa Iordache i-a fost înmânată de către ministrul Marcel Vela, Emblema de Onoare a Ministerul Afacerilor de Interne, pentru performanțele excelente dobândite la Campionatul European de Gimnastică Artistică de la Mersin. Și antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan au avut parte de aceeași distincție din partea domnului ministru, care s-a declarat impresionat de povestea Larisei Iordache.


”Am avut onoarea să o primesc, astăzi, pe Larisa Iordache, sportiva care a cucerit patru medalii, două de aur şi două de argint la recentele Campionate Europene de la Mersin. Tânăra, agent de poliţie, este legitimată în cadrul Clubului Sportiv Dinamo din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. A fost chiar pentru scurt timp în stradă, ca mulţi dintre colegii din structurile tehnice, în contextul măsurilor pentru prevenirea şi combaterea COVID-19. Însoţită de antrenorii săi, Lăcrămioara şi Cristian Moldovan, Larisa a fost astăzi oaspetele nostru de onoare şi am avut privilegiul să le înmânez, în semn de recunoştinţă şi respect, Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne. Suntem onoraţi şi mândri de performanţa colegilor noştri, care, încă o dată, au dus drapelul României pe cel mai înalt catarg al performanţei”, a scris ministrul Marcel Vela pe Facebook.

Marcel Vela a mai adăugat că a fost impresionat de povestea Larisei Iordache: ”Mărturisesc sincer că m-a impresionat povestea Larisei: este gimnasta română cu cele mai multe medalii din istoria Campionatelor Europene, un sportiv care îşi foloseşte tot timpul la antrenamente şi luptă cu toată dăruirea pentru a-şi împlini un vis, acela de a fi campion al României. Aceste medalii au fost cucerite doar prin efort şi ambiţie, prin jertfă şi încercări, prin muncă şi mii de ore de sport, în ciuda tuturor riscurilor privind sănătatea ei de copil. Sacrificiu, profesionalism şi patriotism sunt termeni prea modeşti pentru munca şi dăruirea acestor tineri campioni ai României, care duc faima naţiunii pe cele mai înalte culmi. Sunt ai noştri, îi iubim, suntem mândri de ei şi le dorim tot binele din lume. Felicitări şi sănătate îţi doresc Larisa Iordache! Ţie şi întregii echipe a CS Dinamo! Sărbători cu pace şi multă sănătate, români frumoşi! Respect!”

Prestația României la Campionatele Europene de la Mersin a fost demnă de vremurile bune. Reprezentantele tricolorului au reușit să obțină cinci medalii la senioare. Argint în competiția pe echipe, aur la bârnă și sol (Larisa Iordache), argint la sărituri (Larisa Iordache) și argint la bârnă (Silvia Sfirigu).

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!