Real Madrid face prima mutare în 2021. Cine îl va înlocui pe Marcelo în defensivă

Real Madrid face prima mutare în 2021. Cine îl va înlocui pe Marcelo în defensivă

Real Madrid face prima mutare în 2021, conform publicației Marca. Real Madrid i-a găsit înlocuitorul lui Marcelo (32 de ani), care în acest sezon nu a prins forma de altădată și a jucat doar șapte partide, șase în La Liga și unul în UEFA Champions League.

Real Madrid face prima mutare în 2021. Mutarea e iminentă

Austriacul, David Alaba, căruia îi expiră contractul cu Bayern Munchen pe 30 iunie, a primit o ofertă de la Real. Potrivit celor de la Marca, gruparea madrilenă e aproape să încheie negocierile cu David Alaba (28 de ani). În condițiile economice actuale, într-un fotbal sărăcit de pandemie, este puțin probabil ca Alaba să primească o ofertă mai bună din partea altui club.

Campioana Spaniei i-a propus lui Alaba o înțelegere pe patru ani, cu salariul de 10 milioane de euro pe sezon. Fotbalistul este gata să accepte, mai ales că își dorește să joace la Real Madrid, după aventura din Germania.

Conform publicației Marca, antrenorul Zinedine Zidane și-a dat acordul pentru efectuarea mutării. Marele avantaj al lui David Alaba este că poate evolua atât ca fundaș stânga, cât și ca apărător central, poziție pe care a jucat în ultima vreme la Bayern.

 

David Alaba, în centrul defensivei pentru Real Madrid

Real Madrid se gândește că austriacul poate reprezenta o soluție excelentă și pentru centrul defensivei, în condițiile în care forma lui Varane a fost oscilantă, iar Sergio Ramos are încă viitorul incert pe Santiago Bernabeu.

Cotat la 65 de milioane de euro pe transfermarkt.com, David Alaba are experiența a zece ani petrecuți la Bayern, unde a câștigat nouă titluri în Bundesliga și două trofee UEFA Champions League.

De șapte ori desemnat fotbalistul anului în Austria, fundașul a evoluat de 404 ori pentru Bayern, marcând 39 de goluri și reușind 49 de pase decisive.

75 de selecții și 14 goluri pentru Austria are fotbalistul născut la Viena

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!