Rafael Nadal, fără antrenor la Australian Open! Ce s-a întâmplat

Rafael Nadal, fără antrenor la Australian Open! Ce s-a întâmplat
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Rafael Nadal a fost lăsat baltă de antrenorul lui chiar înainte de turneul din Australia. Locul 2 mondial ATP nu este singurul jucător care merge la primul turneu de Grand Slam fără antrenor.

Rafael Nadal se va prezenta la Australian Open fără antrenorul principal. Acesta a refuzat să îl însoțească pe sportiv la primul turneu de Grand Slam din acest an. Motivul invocat de antrenor coincide cu cel prezentat de Roger Federer la retragerea din competiție.

Regulile care țin jucătorii și antrenorii departe de Australian Open

Antrenorul lui Rafael Nadal a anunțat că nu își va însoți elevul la turneul din Australia din cauza regulilor impuse din cauza pandemiei, în special perioada îndelungată pe care participanții la Australian Open trebuie să o petreacă pe continentul australian.

Toți participanții, jucători, antrenori și membrii ai staff-ului, trebuie să stea 14 zile în carantină înainte de startul competiției. Ceea ce înseamnă că durata totală a turneului va fi mult mai mare decât în alți ani.

În plus, față de alte ediții, numărul de însoțitori pentru fiecare sportiv este limitat. Ceea ce înseamnă că cei care participă la turneu nu vor putea merge în Australia cu membrii familiei.

„După ce am discutat cu Rafa, am decis că nu voi călători în Australia împreună cu echipa. Voi urmări turneele de acasă și voi sta alături de familie, părinți și copii din cauza situației delicate pe care virusul a provocat-o și în Spania. Mult noroc echipei!”, a transmis Carlos Moya, antrenorul lui Rafael Nadal.

Federer, retras de la Australin Open din același motiv

Motivul invocat de antrenorul lui Nadal este același care l-a determinat și pe celebrul tenismen Roger Federer să anunțe că nu va participa la această ediție a turneului Australian Open.

Ca și Moya, căsători și cu doi copii, Federer a declarat că nu poate sta atât de mult timp departe de familia sa. Obișnuit să fie însoțit la turneele de tenis de soție și cei patru copii, Roger Federer a decis să renunțe la participarea la primul Grand Slam din acest an, dacă nu va putea merge în Australia alături de membrii familiei sale.

Organizatorii turneului Australian Open au anunțat, la un moment dat, că sunt dispuși să îi recompenseze pe sportivii care vin singuri la turneu, dar sportivi ca Federer au preferat neprezentarea.

Încă un tenismen rămas fără antrenor

Rafael Nadal nu este singurul jucător rămas fără antrenor în pragul turneului din Australia.

Alexander Zverev s-a trezit fără antrenor chiar la finalul anului trecut, în toiul pregătirilor pentru Australian Open.

”Situația legată de coronavirus te face să dai un pas înapoi. Familia e mai presus de orice. În plus, sunt în continuare directorul turneului de la Barcelona”, a explicat David Ferrer, fostul antrenor al lui Zverev.

Amenzi pentru cei care încalcă regulile

Organizatorii turneului Australian Open au impus reguli stricte pentru participanți. Mai mult, au anunțat și sancțiuni pentru cei care încalcă regulile, mai ales în perioada de carantină de dinaintea competiției.

Astfel, sportivii și antrenorii care nu respectă condițiile de carantină vor plăti o amendă care pornește de la 20.000 de dolari australieni, dar se poate ajunge chiar și la dosar penal.

Totodată, participanții care încalcă regulile vor fi descalificați din turneu și vor pierde integral valoarea premiului obținut până la momentul respectiv. În cazul extreme, sportivii pot fi supuși unei carantine prelungite într-o zonă organizată de autoritățile locale, iar printre sancțiunile prevăzute în regulament se află chiar și arestarea sau deportarea persoanei vinovate.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!