Categories: Știri

Proiect special pentru studenți! Motivare prin sport și mișcare

În această perioadă, de limite și adaptare la o nouă realitate, toți suntem afectați emoțional și psihic, indiferent de vârstă. Pandemia și schimbările aduse de aceasta și-au pus amprenta și asupra studenților care au schimbat multe din instanțele cu care erau obișnuiți, s-au adaptat prin cursuri și examene online, însă s-au redus ocaziile unor activități relaxante, de destindere și destresare, activități sportive de echipă, pentru a stimula apartenența la grup și obiceiurile sănătoase.

În acest context, Hervis România și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră a Universității de Științele Agronomice și Medicină Veterinară din București au demarat un proiect de motivare a studenților prin sport și mișcare.

Proiectul își propune să îi ajute pe studenții USAMV să depășească mai ușor perioada grea de izolare, învățământ online și distanțare de obiceiurile avute înainte de pandemie și să creeze un mediu virtual prietenos, în care să socializeze, să facă mișcare și să aibă sentimentul de apartenență la un grup cu valori comune.

Proiectul include o serie de antrenamente online săptămânale, susținute de Cornel Moca, antrenor profesionist de fitness. Antrenamentele dedicate special studenților de la USAMV au loc în fiecare miercuri, între 16:00 și 17:00, pe parcursul a 6 săptămâni, și sunt accesibile prin platformele online Google Meet și Zoom.

În cadrul acestor întâlniri online, studenții trebuie să participe activ, să aibă camere video deschise, să facă mișcare alături de antrenor, care îi ghideze la fiecare pas, le corectează mișcările, îi motivează să țină ritmul, într-o atmosferă veselă și prietenoasă. De asemenea, antrenamentele au și o componentă de socializare online între studenți și între aceștia și antrenor, la începutul și la sfârșitul fiecărei întâlniri.

În plus, cel mai activ student, care participă având camera video deschisă de cele mai multe ori, pe parcursul celor 6 săptămâni de proiect va primi un premiu special din partea Hervis România: un echipament sportiv complet de alergare, format dintr-un tricou și o pereche de pantaloni din marca proprie Benger.

Cele două instituții speră ca prin acest program să ofere un sprijin real studenților, cunoscute fiind beneficiile sportului pentru motivare, stare emoțională și psihică a oricărei persoane.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago