Categories: Special

Probleme la Barcelona. Ce se întâmplă la club și posibila rezolvare

Probleme la Barcelona. Criza pe care o traversează în acest moment FC Barcelona a fost una previzibilă. Care este problema și cum poate scăpa clubul de această situație?

Messi, principalul vinovat de problemele clubului?

Criza de identitate de la Barcelona din această perioadă se pare că are efecte negative asupra întregului club. Lionel Messi, superstarul de pe Camp Nou a devenit mai important decât echipa în sine iar acest lucru nu face decât să prelungească agonia lipsei de formă la Barcelona. Clubul a reușit cele mai bune performanțe atunci când stilul de joc s-a construit în jurul echipei, ca un întreg, fără să fie divizat.

Clubul catalan s-a abătut de la filozofia prin care a obținut principalele succese atât pe plan intern cât și internațional. Echipa a pierdut din importanță în detrimentul lui Lionel Messi, cel mai bun jucător al planetei, iar asta a adus o criză profunda pe Camp Nou.

Conducerea Barcelonei a fost complet lipsită de viziune în ultimii ani, a transferat haotic, nu a respectat ADN-ul succesului de pe Camp Nou și mai ales nu a respectat tradiția și filozofia implementată de Johan Cruyff la echipă. Olandezul a fost un fotbalist sclipitor, unic în istoria fotbalului prin nivelul său de înțelegere a jocului în sine. Cruyff a reconstruit Barcelona din temelii, acesta fiind un jucător extrem de important la echipă și determinant în funcția de manager.

Filozofia de joc a lui Cruyff iar mai apoi a lui Guardiola la Barcelona ușura mult misiunea defensivă a jucătorilor. Koeman și Guardiola în rol de apărători, datorită sistemului de joc aveau de apărat zone reduse de teren, la fel și perechea Xavi – Iniesta, diamantul” și fotbalul total venea în ajutorul jucătorilor datorită poziționării lor pe teren cumulată cu inteligența tactică antrenată încă din vremurile junioratului. Ernesto Valverde a beneficiat de Frenkie de Jong, Roberto și Busquets însă nucleul nu a dat randament, profilul jucătorilor nu a corespuns cu cerințele sistemului, Messi nu a mai fost angrenat în sistem echipa producând un fotbal steril, fără spectaculozitate. A apărut un sistem dublu-pivot la mijloc, care a blocat tranziția ofensivă fluidă și principiile ”Juego de Posicion” atât de admirate de suporterii de pe Camp Nou.

Reconstrucția echipei, soluție pentru probleme?

Barcelona a ajuns în momentul în care o reconstrucție din temelii se impune. Există viață și după Messi iar cel mai bun moment pentru o despărțire este ca aceasta să se realizeze cât mai curând. Cum Xavi, Iniesta sau Puyol au lăsat locul altor jucători așa și geniul argentinian trebuie să o facă. Infulența sa la echipă numai produce rezultate, Messi a devenit mai mult decât un club, iar asta nu trebuie să se întâmple nicăieri în fotbal și mai ales la Barcelona.

Se pare că că o reconstrucție din temelii în cadrul echipei, ar fi singura soluție pentru rezolvarea unei părți din probleme.

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago