Primul român din Consiliul FIFA

Primul român din Consiliul FIFA
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

Răzvan Burleanu (36 ani) a devenit membru al Comitetului Executiv UEFA! Președintele Federației Române de Fotbal și-a anunțat candidatura pentru un loc în Consiliul FIFA, ale căror alegeri vor avea loc în luna martie 2021. Miercuri seară listele de candidați s-au definitivat, iar cele 4 locuri disponibile au fost ocupate, printre ele numărându-se și Răzvan Burleanu.

Odată cu înscrierea pentru un loc în Consiliul FIFA, Burleanu a devenit membru în Comitetul Executiv UEFA și va rămâne așa până în anul 2025, indiferent dacă la alegerile din 2022 nu mai candidează la președenția FRF sau este ales alt președinte.

Anunțul este cu atât mai important pentru Romania, cu cât Federația de la București va lua parte la cele mai importante decizii care se iau la nivel european în fotbal.

“Comitetul Executiv m-a nominalizat în unanimitate pentru a candida din partea UEFA la funcția de membru în Consiliul FIFA. E o decizie luată în ultimele zile, o decizie în care am fost încurajat puternic de alți președinți de federații din Europa, iar azi m-am bucurat să regăsesc acest sprijin în unanimitate și în rândul colegilor din Comitetul Executiv.

Știu că va fi o luptă foarte dificilă, dar vă asigur că imi voi reprezenta țara cât mai bine posibil. Această candidatură reprezintă o oportunitate unică pentru România. Un succes în aceste alegeri ne ofera posibilitatea de a înțelege fotbalul la nivel global.

Iar prin acest demers îmi doresc să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt interzise”, a spus Burleanu la finalul ședintei Comitetului Executiv.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!