Primele semne de ruptură dintre Messi și Barcelona. ”S-a văzut frustrarea pe teren”

Primele semne de ruptură dintre Messi și Barcelona. ”S-a văzut frustrarea pe teren”
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Primele semne de ruptură dintre Messi și Barcelona. ”S-a văzut frustrarea pe teren”.

Barcelona a pierdut primul trofeu din această stagiune! Va pleca Messi de la echipă?

Aseară, Barcelona a avut o mare ocazie de a câștiga primul trofeu din actuala stagiune! În finala Supercupei Spaniei, echipa lui Koeman a fost învinsă în prelungiri de Athletic Bilbao, iar viitorul nu pare strălucit pentru echipa catalană.

Situația dificilă de la club din ultima perioadă, determinată de criza de COVID-19 ce a adus grave probleme financiare, se resimte și în jocul echipei. Până acum, fostul jucător de legendă al Barcelonei, actualul antrenor Ronald Koeman, nu a reușit să remonteze echipa, iar rezultatele slabe stau drept dovadă.

Cu Messi în teren timp de 120 de minute, Barcelona a fost învinsă de Athletic Bilbao cu scorul de 3-2.

Primul cartonaș roșu văzut de Messi în tricoul Barcelonei arată neputința echipei!

Nu doar scorul negativ înregistrat de Barcelona este un motiv de îngrijorare pentru echipă. După aproape două decenii de când joacă în culorile clubului, Lionel Messi începe să fie contestat pentru lipsa de determinare din ultimele meciuri.

S-a vorbit de multe ori despre o plecare a lui Leo Messi de la club. Inițial, au apărut zvonuri conform cărora Pep Guardiola l-ar vrea la Manchester City, fiind cunoscută relația bună a acestora de când au lucrat împreună la Barcelona, iar gruparea din Marea Britanie are posibilitatea de a achita orice fel de pretenție în privința salariului.

Ulterior am asistat la un posibil transfer a lui Messi la PSG, în special după ce antrenorul argentinian Mauricio Pochettino a preluat echipa.

Însă clauza de transfer de peste 800 milioane de euro a starului argentinian a încetinit această mutare, ce pare însă o certitudine la vară, când ar putea să plece gratis!

În meciul de aseară din Supercupa Spaniei au fost evidențiate din nou problemele prin care trece echipa, probleme ce par direct proporționale cu  forma și dorința lui Messi de joc.

Au apărut diverse discuții în presa din Spania, inclusiv printre susținătorii echipei și a lui Messi, dacă o eventuală plecare a starului de la club ar readuce echipa la forma consacrată. Este cunoscută influența argentinianului în teren și nu de multe ori au fost aduse critici pentru intervenția acestuia în primul 11 al echipei.

”Gestul lui Messi a fost rezultatul impotenței de pe teren”, scriu cei de la Mundo Deportivo

Messi a încercat să treacă de Villalibre, însă argentinianul l-a lovit cu palma pe adversarul său chiar în timp ce trecea pe lângă el. Arbitrul s-a consultat cu VAR și decarul Barcei a fost trimis la vestiare. Acesta a fost primul cartonaș roșu primit de Messi în tricoul Barcelonei.

Frustrarea a fost vizibilă în ultimele minute ale jocului, atunci când Messi a avut un comportament inadecvat unui sportiv și lider de echipă:

”Messi a fost cuprins de frustrare în ultimele minute ale meciului și l-a pălmuit pe Vilalibre. După meci arbitrul a explicat că Messi și-a lovit adversarul cu forță excesivă cât mingea era în joc, dar la distanță de locul în care balonul era jucat”, scriu spaniolii.

Pentru Athletic Bilbao, aceasta a fost a treia Supercupă din istorie, după cele obţinute în 1984 şi 2015.

https://twitter.com/brfootball/status/1350936223947366404?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1350936223947366404%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.eurosport.ro%2Ffotbal%2Fmessi-criticat-de-presa-catalana.-eliminarea-din-meciul-cu-bilbao-rezultatul-impotentei-pe-teren_sto8073406%2Fstory.shtml

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!