Prima reacție după înfrângere! Care a fost punctul slab al României

Prima reacție după înfrângere! Care a fost punctul slab al României
  • Postat de: Adrian Horeboiu
  • in

România a debutat cu o înfrângere la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca. În direct la Digi Sport 1, ”tricolorele” au pierdut cu Germania, 19 – 22.

Putea fi o catastrofă! Cine a salvat meciul

România a avut un start dezastruos. Elevele lui Bogdan Burcea nu au găsit drumul către gol în primele 8 minute, perioadă în care Dumanska a scos de 4 ori mingea din plasă, în ciuda a 3 parade de excepție.

După pauză, România a intrat cu altă energie pe teren și a reușit egalarea. Mai mult, ar fi avut șanse mari de revenire după ratările nemțoaicelor și paradele fantastice ale portarului nostru Yulyia Dumanska, care a apărat chiar și loviturile de la șapte metri.

„Evident, trebuie remarcată Dumanska, cea care a avut parade senzaţionale. Germania a fost mai bună”, a declarat Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București, după meciul pierdut de România în debutul Campionatului European de Handbal.

Dumanska a fost singura handbalistă care s-a ridicat la miza partidei, terminând cu un procentaj de peste 40% al loviturilor parate. În ciuda numeroaselor mingi pierdute de adversare în ultimele 10 minute, româncele nu au reușit să se apropie decisiv, iar rezultatul final nu a fost în favoarea jucătoarelor noastre.

O altă revelație a meciului a fost și pivotul Alexandra Subțirică Iovănescu, autoare a 3 goluri din 3 aruncări.

Reacția Cristinei Laslo, după înfrângerea României cu Germania

La finalul partidei, Cristina Laslo, cea care a punctat de trei ori, din patru încercări, a recunoscut că, deși apărarea României a funcționat, jocul ofensiv nu a fost la cel mai înalt nivel, acest lucru contând decisiv în stabilirea rezultatului final.

A fost primul meci, sperăm că va fi mai bine pentru noi. Apărarea a fost bună, mai bună decât atacul. În seara asta a fost mai bună Germania, ne doream victoria, să începem cu dreptul, dar de azi privim doar spre următorul meci.

Avem o zi de pauză mâine, sper să ne revenim și să obținem victoria partida următoare”, a declarat Cristina Laslo, la finalul meciului.

Următorul meci, un alt test greu

După înfrângerea cu Germania, pentru România urmează o zi de pauză și, pe 5 decembrie, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 1, meciul cu Polonia. În cazul unui rezultat negativ al testului COVID-19 efectuat în acestă dimineață, de la partida următoare în echipa României ar putea să apară și Denisa Dedu.

Laura Moisă, depistată cu COVID-19 la sosirea în Danemarca, va putea reveni în lot doar dacă va fi testată negativ peste cinci zile.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!