Categories: Știri

Prima ediție a proiectului „Olimpiada de Benzi Desenate”

Prima ediție a proiectului „Olimpiada de Benzi Desenate” își are debutul pe 1 decembrie 2020. Aflat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român, concursul național de benzi desenate are rolul de promovare a spiritului olimpic și conștientizare a valorilor culturale naționale, europene și internaționale, în rândul elevilor din învățământul primar, gimnazial și liceal.  

Promovarea spiritului olimpic și conștientizarea valorilor culturale naționale și internaționale reprezintă scopul proiectului. Acest proiect omagiază 100 de ani de la prima prezentare oficială a drapelului olimpic și îl are ca autor pe profesorul Mihai I. Grăjdeanu.

Așadar, începând cu data de 1 decembrie, are loc la Casa Filipescu-Cesianu ( aflată pe Calea Victoriei, nr 151), expoziția lucrărilor sub denumirea de „Olimpiada de Benzi Desenate – Ediția I”. Expoziția prezintă publicului lucrările câștigătorilor care au participat la competiție pe parcursul acestui an. Pentru a respecta măsurile sanitare dispuse de autorități, vernisajul și gala de premiere se vor transmite online, marți, 1 decembrie 2020, ora 10:00, pe paginile de Facebook: Olimpiada de benzi desenate si Casa Filipescu-Cesianu.

Sprijin important din partea Bibliotecii Județene ,,George Barițiu” Brașov și Muzeul Municipiului București

Având sprijinul Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov, prin Centrul de Excelență pentru copii și tineret, bibliotecile publice și școlare din întreaga țară s-au alăturat proiectului, iar în perioada martie – noiembrie 2020 au invitat elevii pasionați de cea de a 9-a artă să se înscrie în concurs și să participe la întâlniri, în cadrul bibliotecilor sau la ateliere online, pentru a realiza lucrări de bandă desenată cu tema: „100 de ani de la prima prezentare oficiala a steagului olimpic”.

Muzeul Municipiului București organizează, încă din anul 2014, alături de managerul muzeului dr. Adrian Majuru și autorul de benzi desenate Mihai I. Grajdeanu, la Casa Filipescu-Cesianu, expoziții de benzi desenate,  saloane de bandă desenată, ateliere și conferințe de banda desenată pentru copii și adulți. Muzeul Municipiului București este primul muzeu din țară care are integrată banda desenată în expoziția de baza și publică periodic cataloage și albume de bandă desenată precum și romane grafice.

Durata proiectului „Olimpiada de Benzi Desenate”

Expoziția „Olimpiada de benzi desenate” se va putea vizita gratuit și va rămâne deschisă la Casa Filipescu-Cesianu până pe data de 31 ianuarie 2021:

„Știm cu toții ca începutul este foarte important. De aceea, în momentul în care vorbim despre spiritul olimpic și vorbim despre copii, primii pași în a-i educa și a le releva ceea ce înseamna acest spirit olimpic, devine esențial. Copiii se dezvoltă și cresc în funcție de cum îi educam, iar a-i educa în spiritul olimpic este esențial”, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Prima mea bandă desenată de autor a fost un roman grafic, un subiect din lumea sportului. Două pasiuni, sportul și banda desenată, pe care le-am îmbinat de-a lungul carierei și care m-au făcut să reflectez în permanență asupra adevăratelor repere din viață. Tot mai mult ne întrebăm cum putem să îi motivăm pe elevi să învețe, cum putem să le captăm atenția pentru a le transmite cunoștințele necesare”,  Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor al ideii și noului concept dedicat benzilor desenate.

 

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago