Premieră pentru Simona Halep! Evenimentul inedit la care va participa

Premieră pentru Simona Halep! Evenimentul inedit la care va participa

Premieră pentru Simona Halep! Evenimentul inedit la care va participa. Pandemia de coronavirus a produs unele schimbări în ceea ce privește competițiile.

Eveniment inedit! Două turnee desfășurate în paralel

Pandemia de coronavirus a dus la numeroase schimbări în lumea tenisului. Pe lângă amânări de competiții și măsuri speciale de desfășurare a evenimentelor, a fost înființat un eveniment inedit, Melbourne Summer Series, unde vor participa 49 dintre primele 50 de jucătoare ale lumii, inclusiv Simona Halep, au anunțat organizatorii. Din această competiție va lipsi doar Kiki Bertens.

Competițiile ce vor avea loc în paralel, între 31 şi 6 februarie, la Melbourne, înaintea Australian Open (8 – 21 februarie), sunt dotate cu premii în valoare totală de câte 565.530 de dolari. Capii de serie ai turneelor vor fi stabiliți într-un mod neobișnuit.

De asemenea, un alt turneu feminin, de categorie WTA 250, se va desfăşura după 15 februarie la Melbourne, atunci când Australian Open intră în a doua săptămână de concurs. Jucătoarele eliminate în primele tururi vor avea astfel posibilitatea de a rămâne la Melbourne pentru a lua parte la o nouă provocare.

Cum vor fi stabiliți capii de serie

Primele 32 de jucătoare din clasamentul WTA vor fi împărțite în două grupe de câte 16 şi vor fi capi de serie la Gippsland Trophy, respectiv Yarra Valley Classic, așa cum au fost denumite cele două turnee feminine ale Melbourne Summer Series. Great Ocean Road Open şi Murray River Open vor fi cele două turnee masculine de câte 250 de puncte.

Tablourile principale ale celor două concursuri vor fi completate cu jucătoare stabilite prin tragere la sorţi și vor avea câte 64 de jucătoare. Calificările şi meciurile de pe tablourile principale încep la 31 ianuarie, după ce toate jucătoarele au încheiat o perioadă de carantină de 14 zile de la sosirea la în Australia.

Nu doar Simona Halep va reprezenta România!

Simona Halep (2 WTA), Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA) şi Irina Begu (78 WTA) sunt reprezentantele României acceptate direct la Melbourne Summer Series.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!