Premieră pentru Federația Română de Șah! Eveniment online

Premieră pentru Federația Română de Șah! Eveniment online

Premieră pentru Federația Română de Șah! Evenimentul va avea loc online și orice iubitor de șah poate ajuta România cu puncte în cadrul clasamentului mondial.

România participă la prima olimpiadă online de șah pentru persoanele cu dizabilități

Prima olimpiadă de șah online pentru persoanele cu dizabilități, organizată de Federația Internațională de Șah, se desfășoară în aceste zile, până la 3 decembrie, recunoscută de ONU drept Ziua Internațională a Persoanelor cu dizabilități. Competiția reunește 400 de jucători din întreaga lume, inclusiv doi mari maeștri. Este de remarcat la această competiție și formația țării noastre.

61 de echipe din 45 de țări diferite participă la eveniment

Polonia, Germania, Filipine, Israel și Cuba sunt favoritele conform ratingului inițial, urmate de alte „superputeri de șah” tradiționale precum Rusia și Ucraina.

După o acalmie de câteva săptămâni, cu meciuri puține sau prea ușoare pentru echipa României, intrăm în partea finală a anului 2020, cu întâlniri decisive. Meciuri la număr nelimitat de mese, deschise tuturor iubitorilor șahului.

Evident este important ca primele mese sa fie ocupate de jucatori valorosi, asigurand echilibru sau chiar superioritate pe mesele inferioare. Depinde si cati adversari se inscriu.

Înscrierile au loc pe următorul link: chess.comhttps://www.chess.com/club/romania-chess-federation

Sâmbătă 28 nov. 2020, are loc meciul cu Bosnia și Herțegovina

Impropriu spus meciul, pentru că de fapt sunt trei meciuri. Bullet (câștigătoarea primește 1 pct), Blitz (câștigătoarea primește 2 pct.) și Rapid (câștigătoarea primește 2 puncte). Câștigând cu 3-2 ne putem asigura locul 3, în acest al 2-lea Sezon al Ligii Europei- prima divizie. Dacă obtinem toate punctele, în ultima rundă jucăm contra Serbiei pentru locul al doilea!

Programul și orele de start:

-21:00 Bullet 2m+1s, adresa directa meci: https://www.chess.com/live#tm=361615

-21:20 Blitz 5m+2s, adresa directa meci: https://www.chess.com/live#tm=361613

-22:00 Rapid 10+2s, adresa directa meci: https://www.chess.com/live#tm=361614

Duminică 29 nov. 2020 are loc meciul cu Republica Dominicană

În mod sigur unii vor zâmbi, gândind că este un meci ușor. Greșit! Adversarul nostru din “Live Clubs Olympiad” editia a 2-a, este revelația turneului și luptă pentru medalii cu noi și cu Uzbekistan, în ambele clasamente, Olimpic (primele 10 mese) și Overall (toate mesele la care se joacă meciurile).

Ora de start a meciului este 21:00, timp de control 10m+0s/jucător. Adresa directă meci: https://www.chess.com/live#tm=361603

Înscrierile la aceste evenimente se deschid cu o oră înainte de startul meciului respectiv. Vă așteptăm să jucați și să contribuiți, la noi rezultate de prestigiu în șahul online pentru România.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!