Pierderi financiare uriașe pentru un club important din Europa!

Pierderi financiare uriașe pentru un club important din Europa!
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Pierderi financiare uriașe pentru un club important din Europa! Anul 2019-2020 a reprezentat un bilanț financiar negativ pentru echipa ce a reușit să ajungă până în finală anul acesta.

Inter Milano, pierderi financiare record

Clubul italian de fotbal Inter Milano a anunţat vineri că a înregistrat o pierdere de 102,4 milioane de euro în exerciţiul financiar 2019/2020 din cauza măsurilor de izolare luate în condiţiile pandemiei de Covid-19, transmite AFP.

Clubul a avut o cifră de afaceri de 372,4 milioane de euro, în scădere cu 45 de milioane faţă de anul financiar precedent, potrivit unui comunicat al lui Inter, care este într-o situaţie asemănătoare cu a celorlalte cluburi de top din Serie A.

„Începând din martie 2020, de la începutul instaurării carantinei în Italiei, cifra de afaceri a fost marcată de transmiterea la scară mondială a Covid-19 şi de măsurile adoptate în consecinţă. Aceste măsuri au impus disputarea meciurilor cu porţile închise, ducând la pierderea unor resurse provenind de la aceste partide, precum şi restituirea unei părţi din banii pe abonamente. Într-un scenariu de mare contracţie economică, (…) angajamentul nostru pentru viitor rămâne să garantăm dezvoltarea durabilă a clubului şi creşterea performanţei sportive”, a declarat preşedintele lui Inter, chinezul Steven Zhang.

Milanezii sunt acum pe locul 5 în Serie A şi au şanse mai mult teoretice de calificare în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Pandemia de coronavirus a avut un impact asupra ansamblului cluburilor italiene, în ciuda reducerilor salariale negociate cu jucătorii. AC Milan şi AS Roma au înregistrat pierderi mari, de 195 de milioane de euro, respectiv mai mult de 200 de milioane de euro.

La rândul său, Juventus Torino a avut pierderi de 89,7 milioane de euro. Rând pe rând, tot mai multe cluburi de fotbal din Europa și din întreaga lume, declară pierderi financiare semnificative.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!