Categories: Știri

Performanță remarcabilă pentru handbalul românesc. Pe cine a eliminat Dunărea Brăila

Performanță remarcabilă pentru handbalul românesc, după ce Dunărea Brăila a reușit să o elimine pe Viborg, triplă câștigătoare a Ligii Campionilor. Chiar dacă echipa din România a pornit cu șansa a doua, rezultatul de pe tabelă a fost într-un final de partea noastră. Din păcate, Gloria Buzău a fost eliminată din competiție.

Dunărea Brăila s-a calificat în grupele European Handball Laegue cu două victorii în fața echipei Viborg

Ambele manșe s-au desfășurat în România. În primul meci desfășurat sâmbătă, trupa lui Neven Hrupec a câștigat cu 26-24, după un final de joc solid, în care a reușit să refacă un handicap de minus trei goluri. Partida a doua, contabilizată ca fiind în „deplasare” pe raportul de joc, a început prost pentru fetele lui Neven Hrupec, cu un 0-4 după numai 4 minute de joc.

Desfășurarea partidei, model de ambiție și determinare

Dunărea Brăila a reacționat imediat, iar după alte 8 minute de joc a restabilit egalitatea la 5-5. Conducerea a preluat-o la 7-6 în minutul 15, după un gol realizat de Nicoleta Safta, iar de aici nu a mai cedat inițiativa până la final. Reprezentanta României a jucat cu foarte multă determinare, iar în general a fost competitivă în toate compartimentele. Revenirea pe tabela de marcaj a fost posibilă într-o perioadă scurtă de timp grație portarului Elena Șerban, care a făcut avut câteva parade excepționale. Echipa a prins încredere și a atacat curajos, astfel că majoritatea acțiunilor s-au încheiat cu reușite. Aneta Udrișitioiu, Nicoleta Safta și Bianca Tiron au fost de neoprit, dar toată echipa a contribuit la cea mai bună evoluție a sezonului și, probabil, și din ultimii ani.

Calificarea s-a jucat în primele 20 de minute, când Dunărea Brăila a revenit de la 0-4 și s-a desprins la rândul ei la patru goluri, scor 10-6. De aici, a gestionat avantajul cu maturitate, în cea mai mare parte a timpului reușind să conducă la o diferență cuprinsă între 3 și 5 goluri. Echipa lui Hrupec a atins numărul de goluri din ziua precedentă încă din minutul 50, când Jovana Sazdovska a înscris pentru 26-21. La final, Dunărea s-a impus cu 32-28, calificarea fiind mai mult decât meritată.

Tot în turul 3 preliminar, Gloria Buzău a învins azi Nantes cu scorul de 27-21, insuficient însă pentru a merge mai departe. În manșa tur, echipa franceză a câștigat cu scorul de 23-16.

Distribuie:
Sălăvăstru Alexandru

Fost practicant de box, pasionat de sport și istorie, scrie cu plăcere articole de presă, pentru că fiecare sportiv și fiecare meci sau medalie are în spate o istorie și reprezintă un moment unic în istoria sportului mondial.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago