Categories: Știri

Pace în scandalul de rasism? Ce au vorbit la telefon arbitrul român și fotbalistul care l-a confruntat pe teren

Arbitrul român Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism după ce în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din Champions League, a folosit cuvântul “negru” atunci când i-a comunicat centralului Ovidiu Hațegan să-l dea afară pe Pierre Webo, membru în staff-ul grupării din Turcia. Primul jucător care l-a confruntat imediat pe teren a fost Demba Ba. Fost mijlocaș  la Dinamo, Vaslui și Astra, Ousmane N’Doye, a mediat conflictul dintre Demba Ba și Sebastian Colțescu. Cei doi au avut o discuție telefonică, în care au clarificat situația.

”Am aflat numărul lui Colțescu, i-am spus că sunt alături de el. Știu că nu e rasist deloc. A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba ca sa dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine. I-am dat numărul lui Sebi și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic”, a dezvăluit N’Doye la Pro TV.

”S-au înțeles foarte bine”

Ousmane N’Doye a precizat că cei doi protagoniști ai scandalului de rasism au vorbit la telefon și au clarificat situația care a dus la oprirea meciului PSG – Istanbul Bașakșehir, senegalezul considerând că acesta este un prim pas spre împăcare.

”Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis că Sebi e un om foarte bun, la fel și Colțescu despre Demba. Ei doi s-au înțeles!”, a explicat N’Doye.

Ousmane spune că l-a convins pe Demba Ba că a înțeles greșit cuvântul folosit de arbitrii români și că Sebastian Colțescu și-a acceptat greșeala.

”Eu nu am văzut niciodată rasism în România. I-am explicat și lui Demba Ba. El a spus că nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede că nu trebuia folosit cuvântul ‘negru’ în stadion. El nu a zis că e rasism. A spus că nu poți să folosești cuvântul ăsta pe stadion. Și Sebi a înteles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare, pur și simplu oamenii nu au înțeles”, a mai spus N’Doye pentru sport.ro.

Anchetă UEFA pentru ambele tabere

Între timp, UEFA a anunțat că a deschis o anchetă pentru clarificarea evenimentelor de la meciul din Champions League.

UEFA a anunțat o anchetă „aprofundată”, după scandalul de rasism, dar se pare că ancheta nu îl vizează doar pe arbitrul român, ci și pe turci. Pe înregistrările de la meci se aude nu doar remarca ”ăla negru” a lui Colțescu, dar și vocea unui membru al staff-ului echipei din Turcia folosind cuvântul „gypsy”, adică „țigan”, la adresa arbitrilor români.

Rămâne de văzut dacă discuția telefonică împăciuitoare dintre arbitrul român și fotbalistul român care l-a confruntat pe teren va influența în vreun fel ancheta UEFA.

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago