Novak Djokovic în lacrimi: ”Asta îmi amintește de copilărie”

Novak Djokovic în lacrimi: ”Asta îmi amintește de copilărie”

Novak Djokovic a izbucnit în lacrimi, în aplauzele celor 4000 de spectatori de la Belgrad, după ce a ratat calificarea în finala primei etape a turneului caritabil Adria Tour, organizat chiar de jucătorul sârb.

“Nu plâng fiindcă am fost eliminat din acest turneu, sunt doar copleşit de emoţie fiindcă asta îmi aminteşte de copilărie”, a spus Djokovic, în lacrimi, în fața compatrioților săi.

Momentul emoționant s-a petrecut după ce Djokovic l-a învins pe germanul Alexander Zverev cu 4-0, 1-4, 4-2, dar această victorie l-a trimis în finală pe un alt jucător sârb, Filip Krajinovic.

”Au fost câteva zile pline de emoţii şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil. Lucrul important după acest meci este că unul dintre ai noştri e în finală”, a adăugat Djokovic.

Djokovic este cel are a inițiat turneului de tenis cu scop caritabil Adria Tour, care a demarat sâmbătă la Belgrad cu participarea și altor vedete din lumea tenisului masculin, precum austriacul Dominic Thiem (N.3), Alexander Zverev (N.7) şi bulgarul Grigor Dimitrov (N.19).

Meciurile de la Adria Tour se joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi, fiecare manşă până la 4. Cei opt participanţi în etapa de la Belgrad au fost împărţiţi în două grupe.

Pe 20 şi 21 iunie, turneul se va desfăşura în localitatea croată Zadar, pe coasta Adriaticii, unde lui Nole şi confraţilor săi li se vor alătura două vedete ale tenisului croat, Marin Cilic (37 ATP), învingător la US Open în 2014, şi Borna Coric (33 ATP). Turneul va trece şi prin Bosnia, pe 3 şi 4 iulie la Banja Luka, înainte de a se încheia pe 5 iulie cu un meci demonstrativ la Sarajevo între Djokovic şi cel mai bun jucător bosniac, Damir Dzumhur (107 ATP).

Etapa din Muntenegru, ce ar fi trebuit să aibă loc pe 27-28 iunie, a fost anulată din cauza îngrijorărilor legate de pandemia de coronavirus.

Djokovic, Krajinovic şi Zverev au încheiat grupa cu câte două victorii şi o înfrângere şi stau la fel la capitolul seturi (5-3), calificarea în finală fiind decisă de numărul mai mare de game-uri câştigate.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!