Naționala de Baschet probleme în Spania! „Am fost opriți să ne antrenăm”

Naționala de Baschet probleme în Spania! „Am fost opriți să ne antrenăm”
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Naționala de Baschet întâmpină în acest moment o serie de probleme în Spania. După ce au ajuns în Valencia în cursul zilei de luni, jucătorii împreună cu stafful naționalei au fost opriți de la antrenamentele de dinaintea partidelor cu Polonia și Spania. Declarațiile antrenorului Tudor Costescu.

Probleme apărute în urma unui rezultat neconcludent

După ce echipa națională de baschet masculin a României a ajuns luni la Valencia, în pregătirea meciurilor cu Polonia și Spania, rezultatele neconcludente din rândul tricolorilor după testele efectuate de FIBA și autoritățile spaniole, a reprezentat oprirea oricărui tip de antrenament. Până la rezovlarea situației, delegația României se află izolată în camerele hotelului Barcelo din Valencia. Selecționerul Tudor Costescu a profit de aceste împrejurări pentru a acorda un interviu frbaschet.ro, în care explică situația și face o scurtă descriere a meciurilor viitoare:

„Încă de la prima testare am avut cazuri pozitive, așă că am fost puși în gardă. Practic activitatea noastră în cantonament a foat ghidată de reguli epidemiologice și nu sportive. Am făcut antrenamente pe grupe, am izolat sportivi pe grade de risc. Pregătirea mea nu este în acest domeniu și a trebuit să urmăm îndeaproape sfaturile specialiștilor, iar când acestea nu au venit, am improvizat. Din păcate toți sportivii au fost afectați de aceste măsuri, toți având în aceste zile perioade de inactivitate mai lungi sau mai scurte, de la o zi la 6 zile, din rațiuni medicale. Și antrenamentele le-am desfășurat pe grupe un timp, așa că n-a fost ușor să ne atingem obiectivele de pregătire. De aceea am uneori senzația că pedalez în gol! Ce clădim în 1-2 zile se dărâmă în urmatoarea… E clar că lipsa de continuitate și de predictibilitate ne afectează pregătirea sportivă. Faptul că suntem lipsiți de ceva timp și de aportul unui membru indispensabil staff-ului tehnic complică și mai mult lucrurile”, a declarat selecționerul.

Starea de spirit în rândul jucătorilor, afectată de aceste situații?

„Mă bucur să constat că sportivii și-au păstrat entuziasmul și atitudinea bună. Mulți dintre ei au trecut prin momente delicate dar mental par a fi pregătiți de jocuri. Avem în echipă în acest moment și trei debutanți așa că trăirile acestora sunt, probabil, și mai intense. Rămâne de văzut ce resurse energetice și abilități tehnico-tactice vom putea arunca în joc la momentul meciurilor. Adversarii noștri par a fi în situații mai avantajoase. Ei au disputat deja 8-9 etape în campionatele interne, ceea ce e un mare avantaj. De asemenea au și o resursa superioară de potențiali selecționabili, ceea ce îi poate feri de neplăcerile cu care noi ne confruntăm. Nu în ultimul rând rezultatele lor recente (Polonia), tradiția incontestabilă (Spania), si experiența în acest moment îi așează confortabil în pozitia de favoriți. Noi vom încerca să depășim aceste momente mai dificile și sper ca experiența acestei “ferestre” să  contribuie la temelia unei echipe puternice în viitor, fiindcă premisele sunt foarte bune.”, a adăugat Tudor Costescu.

Partidele cu Polonia și Spania se vor desfășura pe 28 și 30 noiembrie

Meciul cu Polonia va avea loc pe 28 noiembrie de la ora 17:30, iar pe data de 30 noiembrie, naționala noastră va întâlni Spania de la ora 20:30. Meciurile contează pentru calificarea la FIBA EuroBasket 2022.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!