Nadia Comăneci, mesaj emoționant pentru Ivan Patzaichin

Nadia Comăneci, mesaj emoționant pentru Ivan Patzaichin
  • Postat de: Iuliana Roca
  • in

Ivan Patzaichin a împlinit 71 de ani, iar Nadia Comăneci nu a uitat de mare nostru campion olimpic. Ca în fiecare an, Nadia i-a transmis un mesaj emoționat canoistului român.

”Dragă Ivan, astăzi este ziua ta, zi specială ca tine. Îți dorim sănătate și bucurii. Și mulțumim pentru ce ai făcut pentru sport și faci în continuare, în România”, a transmis Nadia prin materialul video postat pe pagina personală de Facebook.

Mesajul se încheie cu urarea firească în aceste împrejurări, rostită în limba română, la unison, de Nadia Comăneci și soțul său, Bart Conner: ”La mulți ani, Ivan!”

Ivan Patzaichin este singurul bărbat prezent într-un clasament al celor mai medaliaţi sportivi români din istoria Jocurilor Olimpice, clasament dominat de Nadia Comăneci.

În cariera sa de sportiv, Ivan Patzaichin a cucerit nu mai puțin de 22 de titluri la 11 ediţii ale Campionatelor Mondiale. De asemenea, în calitate de antrenor al lotului naţional, Patzaichin a câştigat peste 150 de medalii olimpice, mondiale şi europene.

Ivan Patzaichin a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice de Vara: Mexico 1968, Munchen1972, Montreal 1976, Moscova 1980 și Los Angeles 1984 și a cucerit 7 medalii olimpice, dintre care 4 de aur și 3 de argint.

Invitat recent la emisiunea ”Ochii pe mine”, Ivan Patzaichin a dezvăluit care este singurul său regret din viața sa: “că acele medalii de argint sau de bronz nu au fost de aur. Acum cred că ar fi toate de aur, cu mintea de acum, lucrurile sunt altfel, gândite puțin, sunt altfel”.

Anul trecut, Ivan Patzaichin a primit cea mai înaltă distincţie oferită de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Colanul de Aur.

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!