Nadia Comăneci, în comisia CIO pentru 2020

Nadia Comăneci, în comisia CIO pentru 2020

Nadia Comăneci se află în comisia CIO pentru 2020.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat comisiile CIO pentru 2020, iar trei români se regăsesc în componența acestora, a anunțat Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de website.

Nadia Comăneci, Mihai Covaliu și Octavian Morariu sunt cei trei români aflați în comisiile CIO pentru 2020.

Octavian Morariu, membru CIO pentru România, șeful comisiei CIO pentru viitoarele ediții ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a JO Beijing 2022 prezidată de Juan Antonio Samaranch și reconfirmat pentru 2020.

Nadia Comăneci, se va număra din acest an, alături de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghey Bubka. Președintele COSR este și seful comisiei de marketing și comunicare al Asociațiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) și membru în comisia de marketing a Asociațiilor Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC).

În concordanță cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creștere a numărului de femei în comisiile CIO, față de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47,7% din locuri sunt ocupate de femei, față de 45,4% în 2019. Printre acestea se află și Zeița de la Montreal, Nadia Comăneci.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!