Nadia Comăneci dezvăluie rețeta de succes a unui viitor campion

Nadia Comăneci dezvăluie rețeta de succes a unui viitor campion

Invitată la interviurile Companiei Municipale Sport pentru Toți, Nadia Comăneci, a dezvăluit rețeta de succes a unui campion.

Potrivit Zeiței de la Montreal, cele trei ingrediente necesare pentru orice sportiv care își dorește să devină un mare campion sunt: pasiunea, muncă și perseverență.

”Ca să devii un mare campion trebuie în primul rând să îți găsești pasiunea și dragostea pentru ceea ce dorești să faci. După aceea vine munca și perseverența, dar pasiunea trebuie mereu să fie acolo”, a răspuns Nadia Comăneci la întrebarea privind ”calitățile” pe care trebuie să le aibă un copil ca să devină un campion.

Nadia s-a arătat onorată de faptul că și după atâția ani de la succesul de la Montreal se află printre campionii României care motivează și inspiră generația de astăzi pentru a deveni campioni ai țării noastre.

Nadia a povestit că a fost un copil energic și a avut norocul să aibă în apropierea casei o sală de gimnastică, unde a descoperit adevărata ei pasiunea.

De aceea, consideră că  programul ”Dezvoltare și Sănătate prin Sport”, desfășurat de Compania Municipală Sport pentru Toți, reprezintă o șansă pentru copiii de astăzi.

”Mă bucur enorm că aveți acest program prin care oferiți fiecărui copil posibilitatea să înțeleagă și să descopere sportul”, a spus Nadia, adăugând că fiecare copil trebuie expus la multe activități sportive pentru a descoperi ceea ce îi place și a alege disciplina pentru o viitoare performanță.

”Sportul este important, sportul este extrem de bun pentru sănătate și în timp vei descoperi ce înseamnă munca pentru a deveni un mare campion”, le-a transmis Nadia copiilor care vor să se îndrepte către o activitate sportivă.

Publicată de Fundatia Nadia Comaneci pe Miercuri, 3 iunie 2020

Programul ”Dezvoltare și Sănătate prin Sport” a fost lansat anul trecut de Compania Municipală Sport pentru Toți și se adresează tinerilor bucureșteni cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. În cadrul acestui program, tinerii se pot înscrie la una dintre cele 17 discipline sportive incluse în program: handbal, baschet, volei, fotbal, tenis, oină/baseball, tenis de masă, șah, arte marțiale, gimnastică & fitness (aerobică, ritmică, artistică), skandenberg, box, atletism, dansuri, badminton, ciclism, majorete și aerobic, sport pentru persoane cu nevoi speciale.

Programul a fost proiectat pe o durată de trei ani, iar în această perioadă, pe pagina de Facebook a Companiei Municipale Sport pentru Toți au fost publicate o serie de interviuri cu mari sportivi ai României din diferite domenii, precum fotbal, box, gimnastică ritmică etc, ca modele de motivație și inspirație pentru viitorii potențiali mari sportivi.

Nadia Comăneci rămâne cea mai apreciată sportivă a României, idolul tuturor fetițelor care intră în sala de gimnastică.

Distribuie:

Attachment

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!