Nadia Comăneci: ”Cea mai bună decizie!”

Nadia Comăneci: ”Cea mai bună decizie!”

Nadia Comăneci este prima gimnastă din istoria Jocurilor Olimpice care a primit nota perfectă. Am întrebat-o cum a primit vestea privind amânarea Jocurilor Olimpice din această vară.

”A fost cea mai bună decizie, singura care se putea lua în acest moment când lumea întreagă trece printr-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei COVID-19”, a spus Nadia, care a explicat și motivul pentru care Comitetul Internațional Olimpic a întârziat cu anunțul de amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

”Jocurile Olimpice sunt așteptate de toți sportivii. Este competiția la care visează toți marii sportivi. O dată la patru ani își pot dovedi supremația la nivel mondial. Și este pentru prima dată când s-a pus problema amânării Jocurilor Olimpice, pe timp de pace. Au mai fost doar trei momente în care Jocurile Olimpice de vară au fost anulate chiar, dar doar din cauza celor două războaie mondiale.”, a precizat Nadia Comăneci.

Nadia are convingerea că a fost o decizie grea, că toți cei implicați în organizare au sperat că vor exista șanse ca Jocurile Olimpice să înceapă la data programată inițial, dar că sunt situații ca acestea în care sănătatea, inclusiv a sportivilor, este mai presus de orice.

”Cred că au luat în considerare și faptul că mulți sportivi calificați la Jocurile Olimpice nu se mai pot antrena în această perioadă și că, probabil, mulți nici nu ar mai fi putut participa, ceea ce ar fi fost trist cu adevărat. Deja existau țări care nu doar că solicitaseră amânarea Jocurilor Olimpice, dar anunțaseră ferm că nu își vor trimite sportivii la Olimpiadă”, a adăugat Nadia.

Marea campioană speră că până la noua dată la care va fi reprogramată Olimpiada de la Tokyo lucrurile vor reveni la normal și societatea medicală va identifica o soluție pentru combaterea acestui virus care afectează tot mapamondul.

”Trecem toți printr-o perioadă foarte grea. Lumea sportului în general a fost dată cu totul peste cap, cu toate competițiile anulate, nu doar Jocurile Olimpice. Dar am încredere că vom trece cu bine peste aceste vremuri tulburi și că va veni din nou ziua în care ne vom bucura de sport, de performanță, de medalii și campioni. Cu siguranță sportivii vor găsi soluții să se mențină în formă și în această perioadă în care nu au acces la sălile de antrenament și vor reveni în forță imediat ce lumea întreagă va fi din nou ca înainte. Deocamdată trebuie să avem toți grijă de noi, de familiile noastre, de copii și bunici, să stăm în casă, să respectăm recomandările specialiștilor, să luptăm împreună pentru stoparea răspândirii acestui virus nemilos”, a mai spus Nadia dorind tuturor cititorilor noștri multă sănătate și putere.

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!