Categories: Știri

Nadia Comăneci, analiză obiectivă pe rezultatele de la Europenele de gimnastică

Nadia Comăneci a realizat o analiză obiectivă pe rezultatele de la Campionatul European de gimnastică. Marea noastră campioană a evaluat dificultatea reală a exercițiilor prezentate de gimnastele noastre și a răspuns criticilor privind nivelul adevărat al lotului național de senioare și junioare, la un campionat de la care au lipsit multe țări din vestul Europei.

Nadia: „Impresia generală a celor care nu au mai văzut România pe podium probabil va începe să se schimbe puțin”

Nadia Comăneci a mărturisit că a fost uluită de revenirea Larisei Iordache, care a reușit performanța de a cuceri la Europene două medalii de aur și două de argint, după o pauză de trei ani din gimnastică. Nadia crede că rezultatele României, atât la junioare, cât și la senioare, poate fi un cadou pentru toți românii, de sărbători, un motiv de bucurie în acest an greu.

„O mare bucurie, am rămas impresionată de revenirea Larisei. După trei ani fără competiţii este extrem de greu să revii la nivelul actual în lumea gimnasticii, iar ea, care a și avut această accidentare și trei operații, nici nu mi-am putut imagina că şi-ar fi putut reveni la acest nivel”, a declarat Nadia Comăneci, duminică seara, la Digi24.

Marea noastră campioană a recunoscut că a urmărit în direct evoluția româncelor la Campionatul European de gimnastică. De altfel, indiferent de ora la care România este reprezentată într-o competiție de gimnastică sau tenis, Nadia este în fața televizorului – dacă nu poate fi chiar pe arena sportivă – și este unul dintre cei mai înfocați susținători ai noștri.

Iar în acest an greu, Nadia crede că rezultatele României de la Europene este un cadou frumos pentru toți românii.

„Acest an a fost extrem de complicat pentru întreaga planetă, odată cu această pandemie au venit foarte multe dificultăți, s-au pierdut foarte multe vieți. Să sperăm că acum, când deja se cunoaște apariția unui vaccin, două, trei, înțeleg că mai apar și altele pe parcurs, să vedem așa, o luminiță la un final de tunel.

Mergem cu pași mici înainte, însă eu sper că acest rezultat frumos al gimnasticii românești, al sportului românesc, va aduce un zâmbet și o bucurie pentru toți românii și petrecerea Anului Nou și a sărbătorilor să fie puțin diferită. Și să sperăm că anul 2021 ne va da bucurii mai mari”, a adăugat Nadia.

Nadia Comăneci, impresionată de rezultatele junioarelor

Nadia Comăneci s-a declarat impresionată și de rezultatele lotului național de junioare și, în special, de Ana Bărbosu, care pleacă de la acest campionat cu 6 medalii de aur din 6 posibile.

„M-am uitat la exerciţiile ei şi are potenţial mare, pentru că în momentul de faţă baza gimnasticii sunt picioarele, din patru aparate, trei aparate sunt de picioare. Ea are acest potenţial să fie bună la individual compus şi are loc de a creşte în dificultate şi vreau să o felicit pentru felul cum a concurat şi pentru execuţia ei frumoasă și faptul că are dificultate la acrobatică şi ne arată şi această gimnastică artistică, pe care noi am admirat-o cu mulţi ani în urmă”, a declarat Nadia.

Multipla campioană apreciază că acest lot de junioare poate aduce România din nou pe podiumul gimnasticii mondiale și că este nevoie de susținere pentru ca aceste fete să evolueze și să aibă rezultate și în viitor.

„Este o platformă frumoasă, nu mă refer doar la Larisa, dar mă uit și la evoluția fetelor junioare. Sunt ani buni de zile de când nu am mai văzut așa junioare la noi în țară și cu mare potențial. Baza lor este foarte bună. Înțeleg că acolo de unde vin aceste fete este cineva care le învață gimnastică așa cum trebuie, abecedarul funcționează. Bineînțeles că aceste junioare vin și din sponsorizarea necesară și investiția pe care trebuie să o facem la nivel de sport. Nu se întâmplă nimic peste noapte. Aceste junioare încă sunt cruduţe, dar au potenţial”, a precizat Nadia Comăneci.

Campioni la medalii europene

În ciuda evoluției impresionante a lotului de gimnastică la Campionatul European, au existat și voci care au ținut să precizeze că rezultatele nu sunt chiar atât de mari, pentru că de la această ediție a competiției au lipsit multe țări din vestul Europei.

Nadia Comăneci le răspunde cârcotașilor cu o analiză la rece a dificultății exercițiilor prezentate în concurs de gimnastele noastre.

Fosta mare campioană Nadia Comăneci s-a declarat impresionată de evoluția Larisei Iordache la Campionatul European de gimnastică de la Mersin, apreciindu-i voința și determinarea. În același timp, Nadia Comăneci a avut cuvinte de apreciere pentru junioarea Ana Bărbosu, în care vede un mare potențial.

„Este adevărat că nu au participat unele ţări la aceste Campionate Europene, dar eu m-am uitat mai mult la dificultatea, execuţia şi la punctajul pe care ea l-a obţinut. Dacă stăm şi ne uităm la ceea ce s-a întâmplat la bârnă, exerciţiul ei este competitiv mondial şi olimpic la medalie”, a apreciat Nadia.

Marea noastră gimnastă, cea care a scris istorie, obținând primul 10 perfect la o Olimpiadă, Nadia Comăneci a remarcat că prin performanța reușită de România la Europenele de la Mersin, țara noastră este noua ”campioană” la numărul total de medalii europene.

„Mă bucur că s-a făcut această contestaţie şi Larisa a reuşit să aducă această medalie de aur, care a pus România la egalitate cu Rusia, la medalii de aur, 55 în istoria Campionatelor Europene şi peste ruşi la numărul total de medalii”, a subliniat Nadia Comăneci, după rezultatele obținute la Europene.

 

Distribuie:
Iuliana Roca

Pasionată de comunicare, mass media și relații publice, cu peste 20 de ani de experiență în presa scrisă, social media, organizare de evenimente și campanii de comunicare. Mamă a unui băiețel, deține blogul personal de ”scrieri felurite” - iulianaroca.ro -, cu povești inspirate din viață.

Recent Posts

Larisa Iordache s-a vaccinat împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit reacțiile ulterioare

Larisa Iordache s-a vaccinat  împotriva COVID-19. Gimnasta a dezvăluit ce reacții a avut ulterior.  …

3 years ago

Simona Halep a fost răzbunată! Secretul victoriei în fața Serenei Williams

Simona Halep a fost răzbunată! După ce a pierdut sferturile de finală în fața Serenei…

3 years ago

Surpriză UEFA! Decizie neașteptată pentru Colțescu, după scandalul de rasism

UEFA a dat verdictul final în cazul scandalului de rasism în care a fost implicat…

3 years ago

”Să nu renunți niciodată!” Mesajul Simonei Halep după revenirea incredibilă din turul secund de la Australian Open

Simona Halep a dovedit astăzi că este o mare campioană. Deși abia în turul secund…

3 years ago

Ce reușită! Simona Halep obține o victorie muncită și spectaculoasă la Australian Open

Simona Halep reușește să obțină o victorie muncită și spectaculoasă în turul secund al turneului…

3 years ago

Succes uriaș la Australian Open! Ce spune Sorana Cîrstea despre victorie

Sorana Cîrstea a obținut o victorie uriașă în turul doi de la Australian Open. Jucătoarea…

3 years ago