Ministrul francez al sportului s-a revoltat, cerință de ultim moment

Ministrul francez al sportului s-a revoltat, cerință de ultim moment

Ministrul francez al sportului s-a revoltat, cerință de ultim moment. Ministrul francez al sportului a cerut demisia conducerii Federaţiei Sporturilor pe Gheaţă, acuzată de muşamalizarea unor abuzuri sexuale.

Procurorii din Franţa au deschis o anchetă în cazul acuzaţiilor de viol formulate de una din cele mai cunoscute patinatoare din ţară împotriva antrenorului său. Într-o carte biografică, Sarah Abitbol afirmă că avea 15 ani când a fost violată prima oară de antrenorul Gilles Beyer şi povesteşte că abuzurile au continuat timp de doi ani.

Ziarul sportiv francez L’Équipe a publicat şi mărturiile altor patinatoare despre abuzurile sexuale suferite din partea antrenorilor pe când erau adolescente. Pe fondul unui scandal care ia amploare, ministrul francez al sportului a cerut demisia conducerii Federaţiei Sporturilor pe Gheaţă acuzată de muşamalizare.

Ministrul francez al sporturilor, Roxana Mărăcineanu, fostă campioană a Franței la înot, de origine română, consideră că faptele petrecute sunt de o mare gravitate și a cerut președintelui Federației Sporturilor pe Gheață, care ocupă această poziție din anii ’90, să-și dea demisia. Roxana Mărăcineanu a anunțat anchete în toate cluburile de patinaj.

”Cea mai gravă situație în acest moment este la Federația Sporturilor pe Ggheață. Trebuie să rezolvăm rapid această problemă, atât la nivel administrativ, cât și de asumare a răspunderii.” a spus Roxana Mărăcineanu

Patinatoarea Sarah Abitbol s-a declarat surprinsă și emoționată de reacția justiției după 30 de ani de luptă. Sportiva a fost invitată la Palatul Élysée, unde va fi primită săptămâna aceasta de soția președintelui Franței, Brigitte Macron. Aceasta a declarat:

”Lucrurile se schimbă. Este incredibil impactul pe care l-a avut faptul că am vorbit. Sunt fapte foarte grave și eu am vrut să protejez viitoarele potențiale victime, iar dacă Parchetul a deschis o anchetă este de-a dreptul extraordinar.”

În imagine: Sarah Abitbol cu partenerul sau Stephane Bernadis

Distribuie:

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!

Sportghid.ro oferă posibilitatea de identificare și selectare a cluburilor unde se poate practica o anumita disciplină sportivă preferată, cât mai apropae de reședință. Astfel, portalul sportghid.ro este un instrument util pentru atunci când dorești să-l duci pe cel mic  la sportul pe care dorește să-l practice sau să mergi chiar tu să faci mișcare sportivă, să te antrenezi la o anumită disciplină sportivă.

Sportghid.ro va conţine şi o secţiune cu informaţii despre centrele de închirieri echipamente şi baze sportive destinate practicării sportului de masă, sportului ca activitate recreativă.

Sportghid.ro a fost dezvoltat în cadrul ediției 2019 a proiectului „Nadia Sports Experience”- Pasaport pentru sport în sectorul 5, proiect derulat cu sprijinul Consiliului local al sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”

Accesează sportghid.ro, găseşte clubul sportiv potrivit şi poţi fi chiar tu următorul campion!