Meci de fotbal cu spectatori după 9 luni! Când revin microbiștii români

Meci de fotbal cu spectatori după 9 luni! Când revin microbiștii români
  • Postat de: Sălăvăstru Alexandru
  • in

Primul meci de fotbal european cu spectatori, în pandemie. Când se întorc microbiștii români pe stadion și cine sunt norocoșii care au avut ocazia să își încurajeze echipa de aproape.

Arsenal Londra și Rapid Viena, meci cu 2000 de spectatori în tribune!

Pandemia de Covid-19 a avut un impact negativ considerabil asupra tuturor sporturilor. Fotbalul, în special, a avut de suferit de pe urma măsurile de limitare a pandemiei, mai intâi printr-o interzicere a desfășurării activității sportive, ca ulterior să se încerce treptat, o revenire a fanilor pe stadioane.

Cei mai mulți microbiști din lumea întreagă, încă suferă de pe urma pandemiei și a interzicerii accesului pe stadion pentru a-și încuraja echipa favorită. Se pare însă că unii sunt mai norocoși. A fost cazul suporterilor lui Arsenal, în timpul unui meci de Europa League, ce conta pentru accederea în „primăvara europeană”.

Primul meci de fotbal european cu spectatori în tribune, după 9 luni de zile!

Meciul din Europa League, dintre Arsenal Londra și Rapid Viena, are loc cu suporteri în tribune, după ce lockdown-ul s-a încheiat în Marea Britanie pe 2 decembrie. Revenirea spectatorilor pe stadioane se face în condiții stricte și este propusă și pentru acest weekend, la meciurile din toate eșaloanele.

Odată pus capăt lockdown-ului în 2 decembrie, englezii au și făcut primele teste de readucere a fanilor fotbalului în tribune. Măsura a fost testată deocamdată doar de trei formaţii din liga a doua din Anglia.

Arsenal Londra a câștigat cu 4-1 pe teren propriu în fața celor de la Rapid Viena, iar formația lui Arteta este singura echipă cu victorii pe linie în acest sezon de Europa League. Lacazette (10), Pablo Mari (18) și Nketiah (44) marcat pentru “tunari” în prima repriză, iar tânărul Smith Rowe (66) a desăvârșit succesul londonezilor, asta după ce austriecii au redus din diferență prin Kitagawa (47).

Partida de pe Emirates a avut o importanță aparte pentru fanii “tunarilor”, deoarece 2000 dintre aceștia au putut savura din tribune succesul categoric al echipei favorite. Acesta a fost primul meci al unei echipe din Premier League cu fani în tribune din luna martie încoace.

„Acest sport fără fani este complet diferit. Totul este monoton, iar jucătorii își pierd câte puțin din emoție și dăruire. E ceva care trebuie împărtășit. Meciul din această seară a făcut o mare diferență, jucătorii au primit o parte din pasiunea și energia suporterilor”, a declarat Arteta, antrenorul celor de la Arsenal.

 

Mascota celor de la Arsenal, „Gunnersaurus”

Viitorul meciurilor de fotbal cu spectatori în Marea Britanie

La partidele din Championship Charlton, Wycombe şi Carlisle au fost câte 1.000 de fani în tribune.

Joi seara, la meciul dintre Arsenal şi Rapid Viena, din cadrul Europa League, suporterii londonezilor au avut voie să asiste la meci, în condiţii de distanţare socială.

Primul meci din Premier League care va avea fani în tribune este meciul dintre West Ham şi Manchester United, de pe 5 decembrie.

Tottenham, Liverpool, Arsenal şi Everton pot găzdui şi ele partide la care să invite câte 2.000 de fani.

Fiecare suporter care are peste 11 ani este obligat să poarte masca pe tot parcursul meciului, cu excepţia momentului în care mănâncă sau beau.

Revenirea microbiștilor români pe stadion, amânată

După ce a fost dat oficial sfârșitul lunii noiembrie pentru revenirea suporterilor români pe stadion de către ministrul Stroe, această dată a fost amânată din cauza evoluției pandemiei de COVID-19 de la noi din țară.

O altă dată oficială nu a fost încă comunicată de către autorități, dar este totuși încurajator faptul că se pot desfășura evenimente sportive, comparativ cu perioada de lockdown din primăvară.

 

Distribuie:

Citeste si:

Ne bucurăm că ai accesat sportghid.ro! Sportghid.ro te introduce în lumea sportului prin știri, articole și reportaje și îți oferă posibilitatea de a afla unde poți să practici sportul preferat!